BDO World Champion 2007 op zevende Dartparty


BEUSICHEM, 20070124 -- Op 14 en 15 april organiseert Stichting Dartparty voor de zevende keer een groot darttoernooi in dorpshuis 't Zoetzand in Beusichem. De inschrijvingen voor dit toernooi zijn gestart op 1 januari jongstleden. Inschrijven is alleen mogelijk via www.dartparty.nl.

Dartparty is een jaarlijks terugkerend darttoernooi in de omgeving van Culemborg. Het prijzengeld bedraagt dit jaar in totaal 800 euro. De voorgaande jaren was Dartparty een groot succes. Vorig jaar won Daniël van Mourik alias 'Hawaii Kid' de felbegeerde Dartparty cup. Hij ging tevens met de hoofdprijs van 300 euro naar huis.

Ook dit jaar heeft de organisatie van Stichting Dartparty voor vernieuwing gezorgd. Op de dag van de finale, 15 april, zal Martin Adams, winnaar van de Lakeside BDO World Championship 2007, aanwezig zijn. Door middel van een loting krijgen enkele deelnemers en bezoekers de kans om een wedstrijd tegen deze wereldberoemde darter te spelen. Voor deze wedstrijden zal Martin Adams te vinden zijn in de VIP-ruimte, waar hij, onder het genot van een hapje en een drankje, tegen de sponsors een pijltje zal gooien.

Op zaterdag 14 april worden de poulewedstrijden gespeeld. Er zijn 32 poules met elk 5 deelnemers. De poulewedstrijden starten om 15:30u. Op zondag 15 april beginnen de overgebleven deelnemers om 15.00u met de knock-out rondes. Rond 18.00u beginnen de kwartfinales. Vanaf de kwartfinales zullen de wedstrijden op het podium worden gespeeld. Mastercaller Stuart Clarke zal deze wedstrijden begeleiden.

Ook niet-darters zijn van harte welkom om de sfeer en de spanning te komen proeven. Entree op zaterdag is gratis. De entreekaarten voor zondag 15 april kosten 3 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 1 euro.

Het prijzengeld wordt als volgt verdeeld:

* Eerste plaats, 300 euro
* Tweede plaats, 200 euro
* Derde plaats, 125 euro
* Vierde t/m Achtste plaats, 12,50 euro
* Hoogste uitgooi 75 euro

Inschrijven voor Dartparty 2007 kan alleen via de internetsite, www.dartparty.nl. Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro. Voor dit bedrag krijgt de deelnemer tevens gratis toegang voor zondag. Inschrijven is mogelijk tot er 160 deelnemers zijn geregistreerd.


Voor meer informatie kan men terecht op de website van Stichting Dartparty, www.dartparty.nl.





Stichting Dartparty