NCRV

Het hoogste woord

Gast: Kees Torn

zondag 15 april 2007
22.55 uur, Nederland 2
Aflevering 4 (/12)

In Het hoogste woord praat Klaas Drupsteen vandaag met cabaretier Kees Torn. Naar aanleiding van drie Bijbelteksten gaat het gesprek over hebzucht, over het feit dat het leven geen feest is en natuurlijk over het genot van een glas whiskey.

Als er één man is die met teksten uit de voeten kan is het cabaretier Kees Torn. Sinds 1995 oogst hij al bewondering met fijnzinnige en spitsvondige teksten. Zijn liedjes gaan over zijn verwondering over hoe de wereld in elkaar zit, over de chaos in zijn huis, over liefde en dood en over het feit dat mensen vooral werken om geld te verdienen om spullen te kopen en vergeten zich te verwonderen over hoe ingenieus de wereld in elkaar zit. Vaste attributen hierbij zijn de onafscheidelijke sigaar en een glas whiskey .
Hij was in 1994 winnaar van het Leids Cabaretfestival en won in 1999 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het lied Streepjescode over de dood van zijn vader. Hij trekt momenteel langs de theaters met zijn bejubelde voorstelling Dood en verderf.

Het hoogste woord is inmiddels uitgegroeid tot een multimediaal project. Het begon in 2004 als een rubriek in de NCRV gids, werd een radiorubriek in Schepper & co op Radio 5 en vorig jaar verscheen Het hoogste woord in boekvorm. Daaraan wordt dit jaar met Pinksteren een nieuw medium toegevoegd, de site www.hethoogstewoord.ncrv.nl.