Ingezonden persbericht


Persbericht

Dag van de Fietssport op zondag 15 april in Alkmaar

Bas Muijs daagt Nederlands Kampioen eenwielen uit

Nieuwegein, 27 maart 2007 - In het kader van de Nationale Sportweek is Sportpaleis Alkmaar op zondag 15 april van 12:00 - 16:00 uur omgetoverd tot het epicentrum van heel fietsend Nederland. Het is dan namelijk de Dag van de Fietssport. Fietssport ambassadeur Bas Muijs gaat speciaal voor deze gelegenheid op de baan van Alkmaar de strijd aan met de Nederlands Kampioen eenwielen. Daarnaast strijden scholen van Alkmaar om de titel 'Fietsschool van Alkmaar'.

Tijdens de Dag van de Fietssport is er van alles te doen en te zien op het complex van Sportpaleis Alkmaar. De basisscholen van Alkmaar strijden op drie verschillende onderdelen om de titel 'Fietsschool van Alkmaar'. Op de baan, het mountainbikeparcours en op de hometrainer moeten de deelnemers de snelste tijd neerzetten. De school met overall de beste uitslag mag zich kampioen noemen. Klapper op de vuurpijl is natuurlijk de strijd van de eenwieler tegen ex-soapie Bas Muijs. De ambassadeur van de fietssport mag in de wielerbaan laten zien of hij sneller is dan de eenwielige Nederlands Kampioen.

Iedereen is welkom
De dag is niet alleen een feest voor scholen, naast de scholenstrijd is er voor iedereen wat te doen. Bezoekers, van jong tot oud, kunnen deelnemen aan clinics op de baan. Wil je net als Theo Bos over de baan knallen? Dan is dit je kans! Niet alleen op de baan maar ook op het mountainbikeparcours kan je onder begeleiding proeven van deze tak van de wielersport. Er staan mountainbikes voor je klaar. Ook op spinningfietsen kan je je in het zweet werken. Daarnaast geeft Patrick Smit (Europees Kampioen Trial) een demonstratie van het spectaculaire Trial, staan de kampioenen van het gracieuze kunstfietsen klaar om de fijne kneepjes uit te leggen en tonen evenwichtkunstenaars wat er allemaal mogelijk is op een eenwieler. Iedereen is welkom en de toegang is gratis! Het is een actieve belevenis, dus vergeet je sportkleding niet! Omkleden en douchen is geen probleem.

Van 13 tot en met 21 april 2007 vindt voor de vierde keer de Nationale Sportweek plaats; dé week van het jaar waarin heel Nederland in het teken staat van sport. Het doel van de week is het onder de aandacht brengen van verschillende sporten bij een zo groot mogelijk publiek (zie ook www.nationalesportweek.nl) . De Dag van de Fietssport wordt door de stichting Nationale Sportweek, de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU), branchevereniging Fit!vak en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) georganiseerd in samenwerking met Sportpaleis Alkmaar en Sportbureau Alkmaar.