Gemeente Tilburg

30-3-2007
Genotsmiddelen- en samenscholingverboden in binnenstad tijdens zomer 2007
Periode 15 april t/m 15 oktober

Rondhangen moet mogen, maar zonder overlast. Daarom heeft het college besloten om ook in de zomermaanden van 2007 voor een aantal overlastgevende gebieden in de binnenstad een verbod op drank en drugs en samenscholing in te stellen. De verboden gelden voor een periode van een half jaar, van 15 april tot 15 oktober.

Overlastgebieden
Voor de volgende gebieden gelden verboden tijdens de zomermaanden van 2007:

- Stadspark Oude Dijk en Zomerpark, voortzetten van het genotsmiddelen- en samenscholingsverbod.

- Muzentuin en voorterrein Schouwburg/Concertzaal, voortzetten van het genotsmiddelenverbod.

- Park tussen Schoolstraat / Noordhoekring en het schoolplein van de basisschool de Vuurvogel, instellen van een nieuw genotsmiddelenverbod.

Betekenis van de verboden

- Samenscholingsverbod, artikel 65
In het aangegeven gebied is het verboden om je met meer dan drie personen te verzamelen, als redelijkerwijs kan worden aangenomen dat deze verzameling een bedreiging van de openbare orde vormt. Het samenscholingsverbod wordt ingesteld op basis van artikel 65 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).


- Genotsmiddelen verbod (hinderlijk gedrag van genotmiddelen), artikel 69 lid 2
In het aangegeven gebied is het op voorhand verboden genotsmiddelen zoals alcohol en drugs te gebruiken, bij te hebben of te verhandelen. Degene die in het bezit is van die middelen is zonder meer strafbaar, ook al veroorzaakt hij op dat moment geen overlast. Daarnaast is het verboden om drinkglazen of flessen bij te hebben.