Gemeente Rotterdam

Gemeentewerken Rotterdam heeft het marathonparcours driedimensionaal nagebouwd in Google Earth.

Zondag 15 april vindt voor de 27e keer het grootste sportevenement van Nederland plaats, de Fortis Marathon Rotterdam. Ruim 19.000 deelnemers zullen door honderdduizenden toeschouwers worden aangemoedigd.

Gemeentewerken heeft het parcours van de Fortis Marathon Rotterdam in 3D nagebouwd in Google Earth. De Fortis Marathon Rotterdam in Google Earth is te downloaden via onderstaande link.

In Google Earth kan men virtueel over Rotterdam en het marathonparcours vliegen. Markante Rotterdamse gebouwen zoals het Stadhuis, het WTC en de Delftse Poort zijn driedimensionaal in Google Earth nagebouwd.

De 3D voorstelling van de Rotterdamse marathon is opgebouwd uit verschillende lagen met informatie die men aan en uit kan zetten. Gemeentewerken heeft deze lagen met informatie bij elkaar gebracht en gecombineerd met haar eigen geografische informatie. Bezoekers aan de marathon kunnen er onder andere informatie over parkeergelegenheden en het openbaar vervoer op zondag 15 april vinden. Ook zijn de verwachte doorkomsttijden van de atleten in het parcours gezet. Voor de atleten staan de kilometerpunten, verzorgingsposten en sponsposten er duidelijk in.

Om het marathonparcours driedimensionaal op uw pc te kunnen bekijken heeft u Google Earth 4 nodig.

Naar de 3D Fortis Marathon in Google Earth

Bron: Gemeentewerken, 04-04-2007