Digitale Gemeente Houten

Fietsexcursie naar zangvogels Schalkwijk

dinsdag 10 april 2007 - Bron: Milieu Werkgroep Houten

In april starten de maandelijkse excursies per fiets van Milieu Werkgroep Houten. Onder leiding van een deskundige gids wordt u elke derde zondag van de maand meegenomen door de mooie natuur die in onze gemeente en daarbuiten is te zien.

De eerste excursie per fiets vindt plaats op zondag 15 april. Deze dag voert de route naar de polders van Schalkwijk, het Elpad en de bosjes aan de Groeneweg. De excursie staat in het teken van de zangvogel.

Tijdens de fietsroute wijst een deskundige gids u op de vele zangvogels die al in de vroege ochtend actief zijn. U staat versteld hoeveel soorten zangvogels te horen zijn.

De start van de excursie is om 08.00 vanaf het gemeentehuis. Eventueel kunt u om 8.10 uur opstappen bij de Schalkwijkse brug. Verwacht wordt dat we rond 12.00 uur weer terug zijn.

De andere excursies per fiets van dit jaar zijn gepland op 20 mei, 17 juni, 15 juli, 19 augustus, 16 september en 21 oktober. Deze excursies starten steeds om 10:00 bij het gemeentehuis. Elke excursie heeft een eigen thema.

Ook kinderen kunnen aan de excursie deelnemen. Bij de keuze van uw schoeisel moet u er rekening mee houden dat we een stuk door het bos lopen.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).