Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.


- Persbericht -

Stadsherstel stelt kerken open

De Vondelkerk, kerkgebouw De Duif en de kerk te Ransdorp geopend elke eerste woensdag en derde zondag van de maand, van 12-16 uur

Toren Posthoornkerk te beklimmen op afspraak

Stadsherstel Amsterdam wil dat meer mensen kunnen genieten van de unieke gebouwen die het in bezit heeft. Daarom worden met ingang van 15 april 2007 de Vondelkerk (Vondelstraat 120), kerkgebouw De Duif (Prinsengracht 756) en de kerk te Ransdorp opengesteld voor publiek. Het ligt in de bedoeling in de nabije toekomst ook andere gebouwen open te stellen.

De kerken zijn geopend iedere eerste woensdag en derde zondag van de maand van 12-16 uur. Dus komende zondag gebeurt dit voor de eerste keer. In de gebouwen zijn vrijwilligers aanwezig met informatie en documentatie.

Geregeld zullen er concerten gehouden worden tijdens de openstelling, met name in De Duif. Informatie hierover is te vinden op de website van Stadsherstel: www.stadsherstel.nl.

Ook de toren van de Posthoornkerk is voor het publiek opengesteld. Beklimmen kan echter alleen op afspraak. Hiervoor kan men contact opnemen met de afdeling Zalenverhuur van Stadsherstel: 020-52 000 90

De Vondelkerk, De Duif en de Ransdorperkerk zijn drie van de negen gebouwen van Stadsherstel, die te huur zijn voor concerten, lezingen, recepties, vergaderingen, etc. De andere gebouwen zijn:

-De Amstelkerk
-De Posthoornkerk
-Reguliersgracht 63 (woonhuis met uniek 19e-eeuwse interieur) -De kerk te Schellingwoude
-Schuilkerk De Hoop te Diemen
-Museumwerf 't Kromhout

De afdeling zalenverhuur van Stadsherstel is bereikbaar iedere werkdag van 9:00 tot 17:00 uur. Telefoon: 020-52 000 90, e-mail: zalen@stadsherstel.nl

Stadsherstel Amsterdam N.V. verwerft, restaureert, onderhoudt en beheert voor het stadsbeeld karakteristieke panden.Dit gebeurt zonder winstoogmerk. Stadsherstel werd opgericht in 1956 toen de gemeente rigoureuze sloopplannen had met de binnenstad. Zij heeft in haar ruim 50-jarige bestaan zo'n 450 verkrotte panden gerestaureerd en tot gewilde woonhuizen gemaakt. Hiermee heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de hernieuwde populariteit van de Amsterdamse binnenstad. De laatste jaren - zeker na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds, eind 1999 - ligt de nadruk niet meer speciaal op woonhuizen. Ook andere soorten monumentale panden komen in aanmerking om door de N.V. verworven te worden. Hierbij valt te denken aan kerken en industriële monumenten, als bijvoorbeeld scheepswerven, molens en gemalen.