Ingezonden persbericht


12 april 2007

'Baby Get Higher' meest gedraaide NL single op 3FM

VanVelzen ontvangt De Schaal van Rigter

'Baby Get Higher', de eerste single van VanVelzen, is de meest gedraaide Nederlandse plaat van het afgelopen jaar op 3FM. Roel van Velzen ontving vandaag uit handen van 3FM DJ's Coen Swijnenberg en Sander Lantinga de Schaal van Rigter tijdens de Coen en Sander Show (BNN). De prijs is vernoemd naar voormalig 3FM DJ Wim Rigter die drie jaar geleden overleed.

De uitreiking van de Schaal van Rigter is de eerste stap naar de 3FM Awards uitreiking op zondag 15 april a.s. in Paradiso, Amsterdam. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Het event wordt gehost door Giel Beelen en Claudia de Breij. Artiesten die optreden tijdens de Award-uitreiking zijn: VanVelzen, Di-rect, Krezip, Ilse DeLange en Within Temptation.

3FM Awards worden uitgereikt in de categorieën: Beste Band, Beste Zanger, Beste Zangeres, Beste Artiest Pop, Beste Artiest Rock, Beste Artiest Dance, Beste Artiest R&B/Hiphop, Beste Single, Beste Album, Beste Live Act, Beste Nieuwkomer en Serious Talent.

De 3FM Awards uitreiking wordt live uitgezonden via 3FM van 15.00 tot 18.00 uur.. Dezelfde avond is bij de VARA op Nederland 3 om 22.40 uur een registratie van het event te zien.

3FM Weekend van de NL pop
De 3FM Awards zijn de afsluiting van het Weekend van de NL pop op 3FM. Dit weekend begint vrijdag 13 april 06.00 uur. Gedurende dit weekend wordt in alle radioprogramma´s muziek gedraaid van artiesten van Nederlandse bodem. De 3FM Awards en het Weekend van de NL Pop worden mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur.

Voor meer informatie: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht