Gemeente Nijmegen

Vernieuwde speeltuin Brakkefort opent deuren

13/04/2007

Zondag 15 april om 10.00 uur opent de vernieuwde stedelijke speeltuin Brakkefort zijn deuren aan de Kan. Mijlinckstraat 72 met een groot feest. In de ochtend komt clown Click de speeltuin bezoeken en om 14.00 uur start 'Het sprookje van Kareltje de Ridder'. Kinderen ontvangen bij de entree een gratis scooterrit op de vernieuwde scooterbaan.

Speeltuin Brakkefort heeft deze winter een grondige opknapbeurt ondergaan. Verouderde toestellen zijn verwijderd en de speeltuin is nog overzichtelijker geworden. `Piraten' kunnen zich nu uitleven op het nieuwe piratenschip, voor de kliederaars is er een nieuwe water- en zandspeelplek, en de hele familie kan samen op de nieuwe familieschommel. Brakkefort is met name geschikt voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Entreeprijs: EUR 3,30 voor kinderen, EUR 2,90 voor volwassenen.

De gemeente Nijmegen vindt het belangrijk dat kinderen in hun eigen buurt kunnen spelen of een schoolreisje of gezinsuitje in de eigen stad kunnen plannen. Door te spelen doen kinderen belangrijke ervaringen op, zoals omgaan met elkaar en het prikkelen van de fantasie. Daarnaast krijgen kinderen steeds meer te maken met overgewicht. Door het in stand houden van stedelijke speeltuinen blijven kinderen spelenderwijs in beweging.

Meer informatie over stedelijke speeltuinen is te vinden op www.brakkefort.nl (024-3557283) en www.deleemkuil.nl.