Arriva


13 april 2007.

Arriva past dienstregeling zoveel mogelijk aan wensen reizigers aan

De treintijden veranderen

Met ingang van 15 april voert Arriva een aantal verbeteringen door in de treindienstregeling in Fryslân en Groningen. Na de grote wijzigingen in de dienstregeling in december 2006 is goed gekeken naar de praktijk en geluisterd naar opmerkingen van reizigers. Een aantal aansluitingen kan beter, en sommige aankomst- en vertrektijden blijken in de praktijk anders te moeten. Waar mogelijk is dit nu aangepast. In enkele gevallen is het nu niet mogelijk te optimaliseren. Die wijzigingen volgen eind 2007, wanneer NS de tweede fase van de wijziging dienstregeling invoert.

Nu is als eerste ingezet om de vertrek- en aankomsttijden nog beter te kunnen garanderen. Waar mogelijk is ook extra ruimte gecreëerd om aansluitingen te kunnen halen. Met de aanpassing vanuit Harlingen Haven is met name gezorgd voor een goede aansluiting vanaf de veerboot.

Vanaf 15 april heeft dit gevolgen voor de volgende trajecten: o Groningen-Nieuweschans:
De eerste treinen van de dag zullen een aantal minuten vroeger vertrekken en aantal treinen zal eerder aankomen in Groningen. o Leeuwarden-Harlingen:
Ieder zondag vertrekt vanuit Harlingen Haven een trein om 15.03 uur. Hierdoor ontstaat een goede aansluiting op de veerboot. Deze trein is opgenomen in de bovenstaande dienstregelingtabel.

De actuele vertrektijden zijn gepubliceerd op www.arriva.nl. Bij de verkoopadressen zijn gratis lijnfolders verkrijgbaar. Dze zijn ook te bestellen via de klantenservice 0900 202 202 2 ( 0,10 per minuut)

Via www.9292ov.nl of 0900-9292 worden alle soorten reisinformatie verstrekt.

Hier vindt u overzicht van de nieuwe vertrektijden.

Hier vindt u de nieuwe lijnfolder Groningen - Leer.