Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BAJOFONDO TANGO CLUB
elektronische tango van Argentijnse grootmeester

Melkweg, Amsterdam ? zondag 15 april ? 21:00 uur ? 22,00 + lidm.

Bajofondo Tango Club vermengt dance met traditionele tango en begint waar het Franse Gotan Project ophoudt.

Het muzikale genie achter Bajofondo is de Argentijn Gustavo Santaolalla, begaafd muzikant, songwriter en producer en een grootheid in eigen land. Als producer zat hij achter het succes van onder andere megaster Juanes. In 1997 richtte hij het vernieuwende label Surco op, dat het thuis werd van o.a. Molotov, Orishas en La Vela Puerca. Als componist schreef hij prachtige soundtracks voor succesvolle films als Amores Perros, Motorcycle Diaries en Brokeback Mountain. Laatstgenoemde leverde hem zelfs een Oscar op, die in de kast kon worden geplaatst naast alle Grammy's die de man eerder verdiende. Nu gooit Santaolalla weer hoge ogen met de soundtrack van Babel.

Bajofondo Tango Club was de eerste release op
labeldivisie Vibra, die releases uitbrengt op het grensvlak van elektronische muziek en Latin. Het is een collectief van gerenommeerde artiesten die een mix maken van `club'stijlen zoals house, trip hop en drum `n bass met het -
traditionele geluid van de tango. Het titelloze debuutalbum zorgde voor een hype in Argentinië en ver daarbuiten. Het album werd platina en sleepte meerdere Grammy's en andere grote prijzen binnen. Het laat een modern en zeer dansbaar geluid horen, waarbij flink gebruik wordt gemaakt van de rijke tango-traditie, zonder dat het ooit naar misbruik neigt.

Bajofondo zette op vele grote festivals een indrukwekkende liveshow neer, waaronder WOMAD en ons `eigen'Amsterdam Roots Festival (2006). Nu een volledige show in Amsterdam en de line-up die Santaolalla meeneemt omvat wederom vele succesvolle namen:

Gustavo Santaolalla: guitar,percussion and vocals Juan Campodonico: dj
Luciano Supervielle: piano & scratch
Javier Casalla: violin
Martin Ferres: bandoneon
Gabriel Casacuberta: upright bass
Adrian Sosa: drums
Veronica Loza: vj