Ingezonden persbericht


---- -- lezing Pieterskerk 15 april

Houtwerk en de bonte knaagkever in de Pieterskerk

Tijdens het museumweekend zal een interessante lezing gegeven worden over het houtwerk van de Pieterskerk én de inmiddels beruchte bonte knaagkever die in het hout van de kerk flink huisgehouden heeft. Het werk van deze kever was aanleiding voor de huidige restauratie. Dhr. B.van Etten zal de lezing verzorgen. Hij neemt u mee naar de wereld van deze bijzondere kever en zal u vertellen over de levensloop van de bonte knaagkever en methoden van detectie en bestrijding. Dhr. Van Etten is houttechnoloog en werkt als researchmedewerker bij TNO te Delft.

Deze lezing is de tweede van een drietal lezingen, georganiseerd door de vrijwilligers van de Pieterskerk. De lezingen zijn bedoeld om antwoord te geven op veelgestelde vragen van bezoekers die de kerk in de loop der jaren kreeg: De Pieterskerk maakt al eeuwenlang deel uit van de geschiedenis van de stad Leiden. Maar wat is er eigenlijk bekend over de materialen waaruit de Pieterskerk is opgebouwd en de historische waarde hiervan? Welke materialen worden er tijdens de huidige restauratie gebruikt en wat is de ambachtelijke toepassing daarvan?

De lezing wordt gehouden op zondag 15 april 2007 in de bibliotheek van de Pieterskerk. Ingang: Kloksteeg 16. Aanvang: 14:00 uur.
Toegangsprijs: 5 euro per persoon per lezing, te betalen bij binnenkomst. Na afloop van de lezing is er koffie en thee. Er is plaats voor 45 belangstellenden, dus kom op tijd!

Op de website van de Pieterskerk vindt u meer informatie over de lezingen en andere Pieterskerkactiviteiten: www.Pieterskerk.com

Noot aan redactie:

De foto's zijn rechtenvrij te gebruiken.

Foto B. van Etten: fotograaf onbekend
Foto overzicht interieur Pieterskerk (met restauratievloer op ong. 20 meter hoogte): Carel Struycken (Gaarne naam fotograaf vermelden)



Ingezonden persbericht