Ingezonden persbericht



---


Babette van Veen ontvangt eerste officiële vakblad van de BWPN:

"The Weddingplanner is slagroom op taart"

Weddingplanner. Het is één van de populairste beroepen van dit moment. Overgekomen uit Amerika, maar nu dan toch écht aangeslagen in Europa. Ook Nederland manifesteert zich daarbij nadrukkelijk. Om die reden is vorig jaar een branchevereniging voor weddingplanners gestart. "We willen aangeven hoe serieus het vak is, maar er natuurlijk ook voor zorgen dat alle weddingplanners een veilige thuishaven kunnen hebben", aldus Daniëlle van der Lee, directrice van de Beroepsorganisatie Weddingplanners Nederland (BWPN).

Op 15 april introduceert de BWPN officieel de eerste editie van haar eigen vakblad, The Weddingplanner. Tijdens de Love & Marriagebeurs in Utrecht wordt tussen 10.30 en 10.45 uur het eerste exemplaar uitreikt aan de bekende actrice, zangeres én kersverse weddingplanner Babette van Veen. Babette van Veen is zeer enthousiast: "Ik verwacht dat dit vakblad het beroep weddingplanner in Nederland helemaal op de kaart gaat zetten."

Mediabureau Gelderland Vakbladen is uitgever van het vakblad. Dit bedrijf is eveneens verantwoordelijk voor de redactionele inhoud van het magazine. BWPN-directrice Van der Lee is trots op het resultaat. "Het vak van weddingplanner is mede door ons succesvol in Nederland op de kaart gezet. Ons eigen vakblad is daarbij de slagroom op de taart. Compleet met lezenswaardige artikelen die in de eerste plaats interessant zijn voor de weddingplanners zelf. Maar daarnaast kunnen uiteraard ook anderen die maar iets met trouwen hebben deze artikelen lezen."

Over de BWPN
De Beroepsorganisatie Weddingplanners Nederland (BWPN) bestaat sinds juni 2006. Inmiddels heeft zich een zeventigtal weddingplanners bij de BWPN aangesloten. Geïnteresseerden volgen een uitgebreide cursus. Als deze met goed gevolg wordt afgesloten, mogen ze zich aansluiten bij de BWPN. Inmiddels zijn er ver gevorderde plannen om deze beroepsorganisatie ook in België, Duitsland, Engeland en Aruba op te starten.

Over Gelderland Vakbladen
Gelderland Vakbladen is een mediabureau, dat sinds 1991 de totstandkoming van complete mediaproducties verzorgt. Of het nu tekstvervaardiging (zowel commercieel als journalistiek), interviews, eindredactie, fotografie, of de complete uitgave van een tijdschrift of krant is; alle werkzaamheden die hierbij komen kijken, kunnen door Gelderland Vakbladen worden uitgevoerd.


---

Geïnteresseerd in een interview of achtergrondreportage met de initiators van de BWPN? Bel of mail met Ton Brands van Mediabureau Gelderland Vakbladen, telefoon: 0578-629061. E-mail: ton@gelderlandvakbladen.nl.


---- --