Fortis Bank

Published: 15:51 13.04.2007 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis Marathon Rotterdam opnieuw in teken van het goede doel

Op zondag 15 april staan bijna 20.000 lopers aan de start bij de Fortis Marathon Rotterdam. Traditiegetrouw zal om 11.00 op de Coolsingel in hartje stad onder luid kanongebulder het grootste ééndaagse publieksevenement van de BeNeLux aanvangen.

Fortis is als trotse hoofdsponsor van de Marathon Rotterdam verheugd dat tijdens de 27ste editie een record aantal deelnemers zal starten. Maar liefst 1250 Fortis medewerkers lopen dit jaar mee. De Fortis Running Ambassadors kunnen meelopen voor een goed doel: de Fortis Charity Challenge.

De Fortis Charity Challenge biedt 4 goede doelen binnen het totale podium (deelnemers, publiek, bedrijfsleven) van de Fortis Marathon Rotterdam de mogelijkheid fondsen te werven. De uitdaging is dit jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Artsen zonder Grenzen, Fonds Gehandicaptensport en Nieuwbouw Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Ieder goed doel heeft speciaal voor de Fortis Charity Challenge een aantal unieke acties bedacht om geld in te zamelen. Fortis stelt voor elk goed doel afzonderlijk een donatie in het vooruitzicht. De hoogte van de donatie is afhankelijk van het totale geldbedrag dat het goede doel heeft ingezameld.

Dat het goede doel dit jaar wederom een belangrijke rol speelt blijkt niet alleen uit de initiatieven rondom de Fortis Charity Challenge. Tijdens de Fortis Marathon Rotterdam 2007 staan Fortis Verzekeringen Nederland en Nederlandse jeugdzorg instellingen samen aan de start van het loopparcours. Dit initiatief vloeit voort uit het samenwerkingsverband tussen Jeugdzorg en Fortis Verzekeringen: 'Verzekerd van Jeugdzorg'. De intentie van het samenwerkingsverband is op verschillende niveaus de werelden van Fortis enerzijds en die van jongeren en Jeugdzorg anderzijds bijeen te brengen.

In het kader van het thema 'Jeugd en Sport' zijn teams gevormd die op 15 april meedoen aan de 5 of 10 kilometerloop van de Fortis Marathon Rotterdam. Ieder team bestaat uit een medewerker van Fortis Verzekeringen, een medewerker van een Jeugdzorginstelling en twee jongeren uit diezelfde instelling in de leeftijd van 16 tot 18 jaar.

Fortis is sinds 1996 hoofdsponsor van de Marathon van Rotterdam. Inmiddels is de Fortis Marathon Rotterdam uitgegroeid tot één van de belangrijkste marathons van Europa. Voor de organisatie van deze marathon en voor Fortis staat de kwaliteit van zowel de toplopers als de recreanten in het deelnemersveld en de uitstraling van het evenement hoog in het vaandel. Naast de Fortis Marathon Rotterdam is Fortis het hele jaar door als sponsor en partner betrokken bij een aantal andere loopevenementen zoals de Fortis City Pier City loop en Fortis Marathon Utrecht. Tijdens de laatstgenoemde loop heeft de Keniaan Mariko Kiplagat op eerste Paasdag 2007 het parcoursrecord verbeterd.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 44.6 miljard (31/03/2007), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:


+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 565 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20