Ingezonden persbericht


13 april 2007
www.buitenhoftv.nl

Wouter Bos in spagaat

zondag 15 april 2007 12:04 Ned 2
maandag 16 april 2007 10:22 Ned 2 (Herhaling)

Zondag is vice-premier Wouter Bos te gast in Buitenhof. Een gesprek over de onrust rond zijn leiderschap en de spagaat tussen idealen en de dagelijkse praktijk van regeringsverantwoordelijkheid. Verder spreekt Buitenhof Wim van Norden, die aan de wieg stond van het illegale Parool en het huidige PCM, over de toekomst van de krant en de huidige situatie bij het PCM-concern. > Wouter Bos in spagaat

Vice-premier Wouter Bos is aanstaande zondag te gast in Buitenhof om te spreken over de onrust rond zijn leiderschap en de spagaat tussen het hebben van idealen en de dagelijkse praktijk van regeringsverantwoordelijkheid. De partijleider blikt terug op de verkiezingscampage en schetst zijn visie over de koers en richting van zijn partij.

> Courantier Wim van Norden

Wim van Norden en de toekomst van de krant in Nederland. Van Norden stond mede aan de wieg van het illegale Parool en gaf er ook leiding aan. Direct na de oorlog werd hij directeur van Het Parool, een functie die hij lange tijd bekleedde. Eind jaren zestig nam hij het initiatief tot de oprichting van de Perscombinatie waarmee de zakelijke fusie tussen het Parool en de Volkskrant een feit was. Wim van Norden stond aan de basis van het huidige PCM, waar de afgelopen weken nagenoeg het hele bestuur opstapte. Momenteel is Van Norden ere-voorzitter van de Stichting Democratie en Media, dat PCM onlangs weer terugkocht van APAX. De Stichting Democratie en Media stelt zich o.m ten doel om 'pluriforme opiniërende media in een democratisch staatsbestel te bevorderen'. Hoe denkt deze icoon over de huidige situatie bij het PCM-concern?

Presentatie: Rob Trip
Columniste: Désanne van Brederode
Eindredactie: Corinne Hegeman