Digitale vakantiewijzers voor senioren groot succes


250 gebruikers in een week

MONTFOORT/BREDA, 20070415 -- De digitale vakantiewijzers voor senioren die service-organisaties Aveant, Goed Geregeld Breda en ZorgSaam ruim twee weken geleden introduceerden, blijken een groot succes. Ondanks dat er weinig publiciteit aan dit initiatief is gegeven, zochten afgelopen week 250 mensen naar hun ideale begeleide vakantie.

De vakantiewijzers bevatten geheel georganiseerde rondreizen, excursiereizen en activiteitenvakanties met Nederlandstalige reisleiding: van een safari naar Afrika tot wandelen op de Veluwe. Door middel van een slim zoeksysteem dat aangepast is aan de behoeften van senioren, vindt de gebruiker een reis die aan zijn wensen voldoet.

Naast een groot aantal "gewone" reizen, bevatten de vakantiewijzers vakanties waarbij rekening wordt gehouden met speciale wensen. De aanwezigheid van reisleiding met verpleegkundige bevoegdheid is hiervan een voorbeeld. Deze vakanties zijn bestemd voor mensen met een gezondheidsprobleem, die prijs stellen op wat extra zekerheid. Zo kan men met een gerust hart genieten van bestemmingen als Jordanië en Zuid-Afrika.

De reizen worden verzorgd door kleine en middelgrote reisorganisaties (ANVR/SGR en/of NBAV-erkend). De vakantiewijzers bevatten zowel aanbod van non-profit als commerciële reisorganisaties.

Een overzicht van de vakantiewijzers voor senioren is te vinden op www.vakantiewijzers.nl