Ingezonden persbericht

De Nederlandse Sikh gemeenschap viert op 15 april 2007 V(B)aisakhi middels processie

10 maart 2007

Voor informatie neem contact op me: Sikh Society, Netherlands. tel.nr. 06-49046614 en/of SikhsInHolland@gmail.com

Wij zijn zeer verheugd u uit te nodigen voor ons jaarlijkse optocht 'nagar kirtan'. Deze processie houden wij jaarlijks voor de feestdag 'vaisakhi'. Op deze dag waren de panj pyare ( 5 geliefden ) gedoopt door de 10de guru, Guru Gobind Singh ji, de Khalsa was ontstaan. De Khalsa is de naam van een collectief van geïnitieerde Sikhs. Zij wijden hun leven aan het leven naar de hoge standaarden die door de Guru zijn gesteld. Guru Gobind Singh had de priesters en intermediairs afgeschaft en had de gewone man en vrouw tot ambassadeurs van de Sikh manier van leven gemaakt. Dus, Vaisakhi is een feest voor de mensheid. Het is een periode om Gods liefde en vertrouwen in ons mensen te herdenken. Alle geïnitieerde Sikhs volgen de vijf K's.

Deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden op zondag 15 april 2007 van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tijdens de optocht zal eten en drinken worden uitgedeeld.

De route die gelopen zal worden is als volgt: (beginpunt) Schakelstraat 21, Transformatorweg, Contactweg - Sloterdijksweg, Molenwerf,
Admiraal de ruiterweg, De Clerqstraat, Bilderdijkstraat, Frederik
Hendrikstraat, Nassaukade, Westerpark (rust punt), Spaarendammerstraat,
Spaarendammerdijk, Transformatorweg, Schakelstraat.

Voor meer achtergrondsinformatie over Vaisakhi en Het Sikhism zie onze webpagina: WWW.SIKHS.NL

Contactpersonen : Baljit Singh ( 06-14 48 81 69 ) Bestuurder
Mahinder Singh (06-16 15 44 42) Bestuurder
Media Contact Persoon : Vikrampal Singh 06 22 15 74 88

Guru Nanak Gurudwara Sahib
Schakelstraat 21
1014 AW Amsterdam
Mail : Amsterdamgurudwara@yahoo.com
Website : www.khalsa.nl

Sikh Society, Netherlands
Mail : SikhsInHolland@gmail.com
Website : WWW.SIKHS.NL

--
Sikh Society, Netherlands is een onpartijdige, niet op politiek gebaseerde humanitaire ('human development') groep die nauw samenwerkt met de Gurudwara's (Sikh gebedshuizen) en andere organisaties in Nederland betreffende onderwerpen van (en ter bevordering van het) belang voor de Sikh gemeenschap en andere minderheden. Verder richt deze zich op aspecten aangaande ontwikkeling en het welzijn van de gehele mensheid.