Gemeente Spijkenisse


Finale Dazzling Stars: wie is het talent van Spijkenisse?

13 april 2007

Winne

Zondag 15 april vindt in theater de Stoep de finale plaats van de talentenshow Dazzling Stars.
De speciale gast van deze avond is rapper Winne, die een miniconcert geeft. De finale begint om 20.00 uur.

De afgelopen weken hebben jong getalenteerden uit Spijkenisse en omgeving het tegen elkaar opgenomen door het tonen van hun skills. Rap,breakdance,streetdance zang, stand-up comedy en theater heeft de organisatie van Dazzling Stars voorbij zien komen. Helaas maakten er maar 12 acts kans op een plek in de finale.

De jury, heeft het zwaar gehad, maar wist dan uiteindelijk toch de 12 finalisten aan te wijzen: Anti E, TND, Godgiven, STOP-KONTAKT, Santios & Sniggy, Limited Edition, Los Hermanos, SCS-GSG, Shyning Diamonds, Break it Down, MLQ en Funky Culture.

Om de finale van Dazzling Stars compleet te maken, zal Winne op het podium te zien zijn en een miniconcert weggeven. Door talent zoals hij, lijkt Rotterdam na relatieve stilte, definitief terug te zijn. Begonnen als Engelstalige rapper onder de naam Static, besluit Winne toch in het Nederlands te gaan rappen. Zonder promotieteam of album in de winkel, werkte hij zichzelf in de spotlights bij verschillende media met de track Top 3 MC. Na zijn ´Pomp die shit´ treedt hij met nog geen handjevol Nederlandse tracks op als gast bij ondermeer Duvelduvel en Opgezwolle. Ook op het album van U-niq is hij te horen.

Momenteel werkt hij hard om zijn alsmaar drukker wordende leven vorm te geven en is hij ondertussen voortdurend in de studio te vinden. "Ik hoop in het eerste kwartaal van 2007 met een album te kunnen komen, maar of dat ook gaat lukken valt nog te bezien. Ik neem mijn tijd om het te perfectioneren. Mensen hebben echt hele dope beats maar ik zoek altijd muziek dat iets in me losmaakt, en dat valt niet mee." We kunnen er maar beter aan wennen dat Winne sinds Top 3 MC niet meer is weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene.

Host: Ignaro Petronilia
DJ: DJ RAE
Jury: Lloyd Marengo, Pro X en Pamela Slagveer

Aanvang: 20.00 uur
Einde 23.00 uur
Entree: EUR 5,-

Theater De Stoep
Groenoordweg 1
3201 LV Spijkenisse
tel: (0181) 652 200
e-mail: stoep@spijkenisse.nl