Digitale Gemeente Houten

Joanne Blokland in provinciale finale

zondag 15 april 2007 - Bron: Trefpunt

HOUTEN - In Theater de Kom in Nieuwegein is vorige week woensdag de finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor de provincie Utrecht gehouden. De Houtense Joanna Blokland was erbij.

Van de oorspronkelijke 3769 kinderen bleven twaalf kandidaten, allemaal meisjes, uit de groepen 7 en 8 van de basisschool over. Zij streden om de titel Provinciaal Voorleeskampioen 2007.

Onder die twaalf deelnemers was ook de 12-jarige Joanne Blokland uit Houten. Zij won 13 maart de regionale finale in College de Heemlanden. Met een fragment uit De genezing van de krekel van Toon Tellegen kreeg ze de zaal toen volledig stil. In Nieuwegein las zij voor uit een andere boek van dezelfde schrijver, namelijk De almacht van de boktor. Ondanks haar goed voorleesbeurt viel Joanne deze keer niet in de prijzen.

"Ik vind voorlezen wel spannend alleen op zo'n podium. De verhalen van Toon Tellegen zijn heel grappig. Het aardige is dat er meerdere aparte verhalen in dit boek staan. Ik ben voor de lol begonnen met voorlezen, maar vind het toch wel erg leuk om te doen. Zeker als het op deze manier kan."

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).