Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Gewapende overval op winkel in Arnhem (update)

Publicatiedatum: 15-4-2007 11:50:00

ARNHEM Bij een gewapende overval op een winkel zaterdagochtend 14 april in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem hebben twee mannen onder bedreiging van een wapen geld buit gemaakt. De mannen overrompelden twee medewerksters van de winkel, toen zij het filiaal wilden openen. Daarbij zijn ook persoonlijke bezittingen gestolen. De vrouwen (beiden woonachtig in Velp) zijn niet gewond geraakt. Wel is hen Slachtofferhulp aangeboden.

Op grond van de eerste bevindingen van het onderzoek heeft de politie redenen om aan te nemen dat de twee mannen al voor de overval de winkel zijn binnengedrongen. Gelet op de sporen is dit aan de achterkant van het winkelfiliaal gebeurd, aan de zijde van het Kramersgildeplein. Blijkens verklaringen van de slachtoffers hebben de verdachten de winkel ook aan die kant weer verlaten.

Vluchtroute
De twee overvallers zo blijkt uit een aantal getuigenverklaringen vielen op door hun donkere kleding, die ondanks het mooie en warme weer hoog gesloten was. Ook hun zeer donkere gelaatskleur is verschillende getuigen opgevallen. Getuigen hebben gezien dat de overvallers het Kramersgildeplein zijn over gestoken. Daarbij zouden ze gezien vanaf de winkel links aan gehouden hebben, richting de Lange Wal. Bij een met verkeerslichten beveiligde oversteekplaats steken ze de Lange Wal over, waarna de mannen de parallelweg van de Van Borselenstraat op gaan. Volgens de getuigen lopen zij aan de kant van de flats. Vermoedelijk ergens rond 08.45 uur ziet een getuige de mannen op de Honingkamp links af slaan, richting winkelcentrum Honingkamp. Vanaf dat moment is onduidelijk welke route de verdachten gevolgd hebben.

Getuigen
De politie is op zoek naar getuigen (voorzover zij nog niet met de politie hebben gesproken), die de mannen zaterdagochtend 14 april op het Kramersgildeplein de winkel binnen hebben zien gaan, dan wel hebben gezien dat de mannen naar buiten zijn gekomen. Vervolgens wil de politie ook graag meer weten over de door de mannen gevolgde vluchtroute en hun signalement. Daarbij kan het opgevallen zijn dat de twee delen van hun route hollend hebben afgelegd. Maar ook andere informatie is voor het politieonderzoek van belang. Hebben de mannen bij het winkelcentrum Honingkamp bijvoorbeeld een vervoermiddel gekozen? Of zijn al eerder dan de dag waarop de overval gepleegd is, verdachte omstandigheden rond het winkelcentrum waargenomen? In al die gevallen wil de politie hierover graag worden geïnformeerd. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Moet de informatie van getuigen per sé anoniem blijven, dan kan ook gebruik worden gemaakt van Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.

Overigens zal (onder voorbehoud) zondagavond 15 april na de nieuwsuitzendingen van TV Gelderland een politiebericht over deze overval worden uitgezonden.

voor nadere informatie:
Harry Munniksma | perspiket
0318 - 688 221

---