Politie Gelderland-Zuid

Opvallend rijgedrag zorgt voor aanhouding

Culemborg, 15-04-2007 * Vrijdagavond zag een politieagent met een diensthond in zijn auto, een man opvallend wegrijden op de Zandstraat in Culemborg. De automobilist, een 34-jarige man uit Zwaagwesteinde, negeerde de blauwe zwaailichten en het ?politie stop?-teken. In plaats daarvan reed hij met hoge snelheid weg.

Er ontstond een achtervolging over de Stationssingel, de Parallelweg West en de Marienwaerdt Appeldijk. De verdachte had hierbij zijn voertuig niet altijd onder controle en reed twee keer de berm in. Door zijn hoge snelheid bracht hij verschillende tegenliggers in gevaar. Op de Marienwaerdt Sint Janssteeg in Beesd kon hij tot stoppen worden gebracht. De man beledigde de agent en bood veel verzet bij zijn aanhouding. Met behulp van zijn diensthond kon de agent de man vervolgens inrekenen.

Bij een ademanalyseonderzoek bleek dat de bestuurder ruim boven het toegestane maximum zat. Waar wettelijk 220 ug/l is toegestaan, blies deze verdachte 780 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, ook voor verzet bij aanhouding en belediging. Omdat hij eerder is aangehouden voor het rijden onder invloed, heeft de politie een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken. (11)



Laatst gewijzigd 15-04-2007 11:43