Politie Groningen

Zondag 15 april 2007

Provincie Groningen, 15-04-2007

Onstwedde: vrouw raakt macht over stuur kwijt

Een 23-jarige automobiliste uit Musselkanaal is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed over de Blekslageweg in Onstwedde toen zij met de linkerzijde van haar auto in de berm kwam. Hierdoor verloor zij de macht over het stuur en schampte een boom. De auto begon te tollen en kwam via een greppel in een weiland terecht. De brandweer is ter plaatse geweest om de vrouw uit haar auto te krijgen. Zij is met beenklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Veendam: aanhangwagen met mankementen

De politie heeft zaterdagmorgen een 28-jarige automobilist uit Gieterveen bekeurd, omdat er nogal wat mankeerde aan zijn aanhangwagen. De man werd gecontroleerd omdat zijn lading los op zijn kar lag en de combinatie niet de juiste kentekenplaten had. Als snel bleek dat de auto van de man niet geschikt was voor de aangekoppelde aanhanger. De aanhangwagen woog 1440 kg, terwijl 750 kg is toegestaan. Dit betekende een overbelading van 92 procent. Ook was de aanhangwagen niet voorzien van een hulpkoppeling en was er een negatieve koppeldruk, waardoor de kar kiepte. Een nadere inspectie leerde dat de onderbouw van de aanhangwagen ernstige gebreken vertoonde. De man bleek bovendien geen rijbewijs aan de agenten te kunnen tonen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: koperdief aangehouden

De politie heeft zaterdagmorgen op heterdaad een koperdief aangehouden. Agenten kregen een melding dat iemand op een bouwplaats in de Oostersingel in Groningen rondstruinde en koper verzamelde. Op de bouwplaats troffen de agenten een 42-jarige man uit Woltersum aan. Hij had koperen onderdelen in diverse tassen. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: onrustige uitgaansavond

De politie heeft zaterdagnacht in het centrum van Groningen meerdere personen aangehouden voor diverse strafbare feiten. Een 38-jarige Stadjer werd in de Poelestraat aangehouden omdat hij een horecagelegenheid binnen wilde, terwijl portiers zagen dat hij een steekwapen bij zich had.

Op de Grote Markt werd een 20-jarige man uit Zuidwolde aangehouden omdat hij een politiepaard meerdere malen sloeg. De politie moest twee vechtende jongeren uit elkaar halen, toen de Zuidwolder aan kwam lopen en zijn ongenoegen uitte. Hij begon daarop tegen het paard te slaan.

Diezelfde nacht ontstond er een opstoot in de Poelestraat toen een groep jongeren een horecagelegenheid uitgezet werd. Hierbij werd een ruit vernield. Twee jongemannen uit Haren (18 en 19 jaar) werden vervolgens aangehouden, omdat ze zich na meerdere waarschuwingen opstandig tegen agenten bleven gedragen. Een 24-jarige Stadjer gedroeg zich ook vervelend naar de aanwezige agenten. Hij begon de dienders uit te dagen. Op een gegeven moment nam hij een gevechtshouding aan en wilde een van de agenten slaan. De agent kon zich verweren en de Stadjer werd met behulp van andere dienders in de boeien geslagen. Een 21-jarige Stadjer was het niet met deze aanhouding eens en schopte tegen een politieauto. Hierop werd hij aangehouden, maar hij verzette zich hevig. Een vrouwelijke agente raakte hierbij zo gewond dat zij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen aan armletsel. De man is geboeid meegenomen en is ingesloten.

Groningen: man bedreigd agent met mes

De politie heeft zaterdagavond in een woning aan de Van Ewsumstraat in Groningen een 24-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor bedreiging van een agent. Agenten gingen met de man in gesprek, omdat de man eerder die avond in dezelfde straat voor problemen had gezorgd. De Stadjer zag op een gegeven moment een mes op tafel liggen en bedreigde een van de dienders daarmee. Deze gebruikte daarop zijn pepperspray, waardoor de verdachte het mes liet vallen. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Groningen: onder invloed van drugs

De politie heeft zondagmorgen een 24-jarige automobilist uit het Friese Westergeest aangehouden in de Pleiadenlaan in Groningen. De man viel op door zijn rijstijl. Hij slingerde over de rijbaan, reed over busbanen, reed door rood licht en nam een rotonde op ongecontroleerde manier. De Fries gaf aan drugs te hebben gebruikt. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Feerwerd: oudere man gewond bij val van fiets

Een 92-jarige man uit Feerwerd is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht toen hij op de Zijlsterweg in zijn woonplaats van zijn fiets was gevallen. De man viel door nog onbekende oorzaak op het wegdek en raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Provincie Groningen: alcomobilisten

Leek - De politie heeft zaterdagmiddag in de Bielefeldstraat in Leek een 24-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. Agenten zagen de man met een mobiele telefoon aan zijn oor door Leek rijden. Hij werd daarom staande gehouden. Uit een alcoholtest bleek dat hij had gedronken. In zijn bloed zat ruim 1,1 promille alcohol.

Warffum - In de Oosterstraat in Warffum werd zaterdagavond een 53-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg het niet voor elkaar om een blaastest te doen. Ook op het bureau lukte het de man niet om een ademanalysetest te doen. Daarom werd een bloedproef van hem afgenomen. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren.

Nieuwe Pekela - Een 26-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela bleek bij een alcoholcontrole op de Feiko Clockstraat in Oude Pekela bijna 1,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal De politie heeft in Stadskanaal een 28-jarige automobilist uit die plaats bekeurd die met hoge snelheid door Stadskanaal reed. Hij had een slingerende rijstijl en gaf nergens richting aan. Op de Grootakkers werd hij langs de kant gezet en moest hij blazen. Hij bleek 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Winschoten Een 22-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela moest op de Beersterweg in Winschoten zijn rijbewijs inleveren. De beginnend bestuurder zat met een alcoholpromillage van ruim 1,2 achter het stuur.

Veendam: cameraman gewond bij val

Een 62-jarige cameraman uit Huizen is zaterdagavond ernstig gewond geraakt nadat hij van een podium was gevallen. De man maakte opnames in een cultuurcentrum aan het Museumplein in Veendam toen hij door nog onbekende oorzaak viel en op zijn hoofd terecht kwam. Hij is met onbekend hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie is ter plaatse geweest.

Blijham: onder invloed door plantsoen

Een 27-jarige automobilist uit Blijham heeft zaterdagnacht in de Hoofdweg in zijn woonplaats zijn auto aan gort gereden. De man kwam een horecagelegenheid uit, stapte in zijn auto en reed vervolgens het nabijgelegen plantsoen in. Hierbij raakte hij diverse betonnen afrasteringspalen en kwam na enkele meters tot stilstand. Aangekomen agenten roken een alcohollucht. Uit de ademanalysetest bleek dat de man bijna 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn auto is totaal vernield door een sleepbedrijf meegenomen. Tegen de alcomobilist wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: aanhoudingen na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht vijf personen aangehouden na een vechtpartij aan de Oude Schans in Delfzijl. De vijf mannen (16 t/m 24 jaar) uit Drachten en Delfzijl waren een horecagelegenheid uitgezet en waren het hier niet mee eens. Daardoor ontstond een handgemeen met de beveiligers van het horecapand. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Twee verdachten moesten zich met polsletsel laten behandelen in het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Leek: spookrijden op A7

De politie heeft zaterdagavond een 58-jarige automobiliste uit Almere bekeurd omdat ze aan het spookrijden was. Agenten zagen haar via de oprit van de A7 bij Leek van de snelweg rijden. Ze verklaarde dat ze de oprit was opgereden en zich toen realiseerde dat ze de verkeerde kant op ging. Ze draaide daarom haar voertuig en dacht dat ze wel een klein stuk tegen het verkeer in kon rijden. Met een bekeuring kon ze haar weg richting Almere vervolgen.

Hoogezand: man van fiets getrapt

Een 23-jarige inwoner van Sappemeer is gewond geraakt nadat hij op de Gorecht Oost in Hoogezand door nog onbekende reden van zijn fiets werd getrapt. Vijf personen begonnen de fietser daarna te schoppen en te slaan. Deze vijf gingen er vervolgens vandoor. De man is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Ulgersmaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 930, aantal overtredingen: 128, hoogst gemeten snelheid: 86 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Engelbert, Olgerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: 73, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 1115, aantal overtredingen: 167, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.