Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Tiviakov beste Nederland bij Europees Kampioenschap in Dresden

Zoals was te verwachten is na elf ronden nog geen beslissing gevallen in het Europees Kampioenschap in Dresden. Zeven spelers eindigen met 8 uit 11 op een gedeelde eerste plaats en zullen barragepartijen moeten spelen. Onder hen is geen Nederlander. Nederlands kampioen Sergei Tiviakov kwam net een half punt tekort en eindigde op een gedeelde 8e-44e plaats. Ook deze groep speelt een barrage, want de eerste 33 spelers van het toernooi plaatsen zich voor de World Cup, de eerste stap op weg naar het wereldkampioenschap.

De resultaten van de andere Nederlanders zijn: Erik van den Doel, Loek van Wely, Karel van der Weide 6½; Friso Nijboer, Robin Swinkels 6; Jan Werle, Herman Grooten 5½; Jan Smeets 5; Robert Ris, Sven Bakker 4½; Rob Hartoch 4.

In het vrouwentoernooi was Tatiana Kosintseva al na tien ronden zeker van de overwinning. Ze scoorde een fantastische 10 uit 11. Tea Lanchava was met 7 uit 11 de beste Nederlandse speelster. De andere Nederlandse scores waren: Petra Schuurman 6½, Bianca Muhren 6 en Arlette van Weersel 4.

Informatie over het toernooi vindt u op de toernooisite.
---