Politie Haaglanden

Persberichten 15 april

Haaglanden, 15-04-2007

Jongen zwaargewond na steekpartij
Den Haag Een 17-jarige Hagenaar raakte zondagochtend 15 april zwaargewond toen hij bij een vechtpartij in zijn rug werd gestoken. Het slachtoffer was samen met twee broers, 21 en 31 jaar oud, op het Hildebrandplein aangevallen door een grote groep jongens. Tijdens de vechtpartij liepen de drie broers verwondingen op en werd de 17-jarige in zijn rug gestoken. Zijn twee broers raakten lichtgewond. Hij werd door een van zijn broers naar het ziekenhuis gebracht waar hij direct werd geopereerd. Toen de broers met de politieagenten spraken, kwamen twee jongens aanlopen die betrokken waren geweest bij de vechtpartij. Een van de jongens, een 16-jarige Hagenaar werd aangehouden. De ander wist te ontkomen. Het 17-jarige slachtoffer raakte zwaargewond bij de steekpartij maar zijn toestand is stabiel. Hij is opgenomen op de intensive care. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van deze vechtpartij.

Mannen vechten
Den Haag Bij een vechtpartij tussen twee Hagenaars, 61 en 25 jaar oud, raakte zaterdagavond 14 april een politieagent gewond. De politie was naar een horecagelegenheid aan de Kraijenhoffstraat gestuurd voor een vechtpartij. Daar aangekomen, probeerden de agenten de vechtende partijen te scheiden. Echter de 61-jarige vechtersbaas rende opnieuw naar binnen en viel de 25-jarige Hagenaar aan. Tijdens de vechtpartij pakten beiden barkrukken en probeerden elkaar daarmee te lijf te gaan. In plaats van elkaar raakten ze een onfortuinlijke agent met de kruk op zijn schouder. Nadat meerdere politieagenten ter plaatse waren gekomen, werden de vechtersbazen aangehouden. De schouder van de agent was door de klap met de barkruk zwaar gekneusd geraakt. Hij moest zich ziekmelden.

Voetballer krijgt kopstoot
Den Haag Een voetbalwedstrijd tussen Neta Dal en Haagse Hout ontaarde zaterdag 14 april in een vechtpartij. Een 35-jarige speler van Haagse Hout kreeg tijdens de wedstrijd een kopstoot van een tegenspeler. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door een andere tegenspeler ook nog tegen zijn hoofd geschopt. De scheidsrechter wees een 19-jarige speler van Neta Dal aan als degene die de kopstoot had gegeven, waarna de speler werd aangehouden. Korte tijd later werd een tweede speler van Neta Dal, een 38-jarige Hagenaar, aangewezen als de vermoedelijke dader. Ook hij werd aangehouden. Het letsel van de speler van Haagse Hout viel mee.

Man mishandeld
Den Haag Een 27-jarige man uit Den Haag is zaterdagavond 14 april het slachtoffer geworden van een mishandeling. Een 34-jarige bewoner van de Drebbelstraat hoorde omstreeks 22.50 uur een hoop lawaai voor zijn woning. Toen hij uit het raam keek, zag hij een groep mannen het slachtoffer mishandelen. De Hagenaar schreeuwde tegen de mannen dat ze moesten stoppen en waarschuwde de politie. De groep liep vervolgens weg richting Jan van der Heijdenstraat. Het slachtoffer, die behoorlijk onder invloed was, werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. Hier werd hij ter observatie opgenomen.

Man slaat vrouw
Den Haag Omdat ze er niet van gediend was dat twee mannen in de tram propjes naar haar en haar vriendin gooiden, besloot een 24-jarige vrouw uit Leidschendam de mannen aan te spreken. De vrouw zat zaterdagavond 14 april om 23.06 uur met haar vriendin op het Spui in de tram. Tijdens de rit werden de vrouwen door twee mannen lastiggevallen. Toen de vrouw de mannen aansprak, liep dit uit op een ruzie. Een van de mannen gaf de vrouw vervolgens een vuistslag tegen haar hoofd. Na de mishandelingen stapten de mannen uit bij de halte Kneuterdijk.

Verdachte tasjesroof aangehouden
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar is zaterdagmiddag 14 april aangehouden als verdachte van een tasjesroof. Omstanders zagen dat de man op de Boekhorststraat een tas wegnam van een 59-jarige Haagse. Op dat moment fietste een biker voorbij en de getuigen riepen de agent aan. De agent zette de achtervolging in en kon de verdachte op de Nieuwe Molstraat aanhouden. Tijdens de achtervolging had de verdachte een tas met daarin twee mobiele telefoons weggegooid.

Bromfietsdieven aangehouden
Den Haag Drie jongens uit Rijswijk en Den Haag, in de leeftijd van 15 en 16 jaar oud, zijn vrijdagavond 13 april aangehouden als verdachten van een bromfietsdiefstal. Een getuige zag hoe het drietal op de Linnaeusstraat met de Piet Paaltjensstraat een bromfiets probeerden te stelen en waarschuwde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, liepen de verdachten bij de bromscooter weg. Een van de verdachten werd direct aangehouden, de twee anderen probeerden zich te verschuilen in een portiek aan de Piet Paaltjensstraat maar werden daar aangehouden. De drie bekenden dat ze de bromfiets probeerden te stelen.

Cameras betrappen fietsendieven
Den Haag Medewerkers van de Geïntegreerde Monitorcentrale zagen zondagochtend 15 april hoe een groepje mannen een fiets stalen op het Koningin Julianaplein. De medewerkers informeerden direct hun collegas van de uniformdienst en gaven een goed signalement van de verdachten door. Via de cameras konden zij hun collegas naar de verdachten brengen. Op de Bezuidenhoutseweg werden drie Hagenaars, 16 en 20 jaar oud, aangehouden. De drie hadden de gestolen fiets nog bij zich.

Mannen proberen motor te stelen
Den Haag Drie Hagenaars, 17 en 19 jaar oud, zijn zondagochtend 15 april om 02.50 uur op heterdaad betrapt toen zij probeerden een motorfiets te stelen. Een getuige zag hoe het drietal op de Valkenboskade een motorfiets probeerde te stelen en waarschuwde de politie. De agenten hielden de verdachten aan.

Groep steelt kleding
Den Haag Een slijter aan het Arnold Spoelplein zag zaterdagochtend 14 april hoe een groepje vrouwen kleding stal van een winkelrek van een kledingwinkel. De vrouwen haalden de kleding van het rek en stopten die vervolgens in kinderwagens. Op aanwijzingen van de slijter, werden twee vrouwen (21 en 16 jaar) en twee mannen (19 en 25 jaar) uit Oosterhout en Rijen aangehouden. In de auto van de verdachten troffen de agenten de gestolen kleding aan.

Rijden onder invloed
Wassenaar - Doordat hij slingerend over de Rijksstraatweg reed, trok een 41-jarige automobilist uit Den Haag zondagochtend 15 april om
01.50 uur de aandacht van surveillerende agenten. Nadat de agenten de automobilist lieten stoppen, bleek dat hij teveel had gedronken (300 ugl). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Wassenaar overkwam hetzelfde toen hij om 03.30 uur op het Tuinpad werd gecontroleerd. Ook hij had teveel gedronken (160 ugl) en kreeg een proces-verbaal en rijverbod.

Jongen moet I-pod afstaan
Rijswijk Een 17-jarige Hagenaar is zondagochtend 15 april met geweld beroofd. Het slachtoffer fietste van Delft naar zijn woning in Den Haag. Toen hij ter hoogte van Eikelenburglaan en de Middenweg reed, werd hij door een jongen op een scooter voorbij gereden. De scooterrijder dwong het slachtoffer om te stoppen en bedreigde hem met een vuurwapen. Het slachtoffer moest zijn i-pod, mobiele telefoon en portemonnee afgeven. De scooterrijder reed vervolgens terug richting Rijswijk.

Lekkage leidt naar hennepkwekerij
s-Gravenzande Een melding van een lekkage bij een autodealer aan de Koningin Julianaweg leidde de politie vrijdagmiddag 13 april naar een hennepkwekerij. De autodealer had last van een lekkage van de bovenburen van zijn bedrijf. Toen de agenten de bovengelegen woning binnengingen, troffen ze daar de restanten van een hennepkwekerij aan. De overgebleven goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters en afvoerbuizen werden in beslaggenomen.

Jongens aangehouden voor vernielingen
Naaldwijk Omdat de politie vaker meldingen binnen had gekregen van vernielingen op het Emmaplein, namen politieagenten zondagochtend 15 april om 02.20 uur poolshoogte. Terwijl de agenten vanaf de Molenstraat het Emmaplein opliepen, zagen zij hoe twee jongens fietsen vernielden. De jongens, een 17-jarige jongen uit Poeldijk en een 18-jarige jongen uit Honselersdijk, werden aangehouden.

Dronken Pool ramt vier autos en politiebus
Naaldwijk Surveillerende agenten zagen zondagochtend 15 april omstreeks 00.05 uur op de s Gravenzandseweg een automobilist uit tegenovergestelde richting zonder licht rijden. De agenten besloten de automobilist te waarschuwen door lichtsignalen te geven. De automobilist bleef echter stug doorrijden en de agenten zagen hem tegen vier geparkeerde autos aanrijden. Dit stopte de bestuurder niet en hij reed ook nog tegen de politiebus aan. Nadat de auto bijna op zijn kant viel, kwam de auto tot stilstand en konden de agenten de bestuurder aanspreken. Het bleek te gaan om een 19-jarige Pool die onder invloed van drank was. Hij werd aangehouden en tijdens de ademtest bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (815 ugl). De verdachte verteld dat hij geen rijbewijs had. Voor het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een proces-verbaal.

Jongen gewond bij aanrijding
Delft Een 18-jarige jongen uit Zoetermeer is vrijdagmiddag 13 april zwaargewond geraakt toen hij op de Brasserskade werd aangereden. Het slachtoffer reed op zijn bromfiets op het fietspad bij voetbalclub Concordia aan de Brasserskade. Op datzelfde moment wilde een 57-jarige automobilist uit Voorburg het parkeerterrein van de voetbalclub oprijden. Op het moment dat hij het fietspad kruiste, reed hij het slachtoffer aan. Het slachtoffer werd met verschillende breuken in zijn been naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij werd opgenomen.

Graffiti
Delft Twee jongens uit Delft, 15 en 16 jaar, zijn zaterdagavond 14 april aangehouden nadat zij een bouwkeet hadden beklad. De politie kreeg om 22.55 uur een melding dat twee jongens op het Koningsplein een bouwkeet aan het bekladden waren. Op de Plantagebrug zagen de agenten een groepje jongens zitten en twee van hen hadden spuitbussen en schetsboeken met tags bij zich. Zij werden aangehouden voor de bekladding.

Vernieling ruit
Delft Omstanders hielden zaterdagochtend 14 april een 15-jarige jongen uit Delft aan nadat hij een ruit had vernield van het St. Stanislascollege aan het Reinier de Graafpad. Omstreeks 01.50 uur zagen een 21-jarige Hagenaar en een 29-jarige Delftenaar hoe de jongen de ruit vernielden en hielden hem aan.

Jongens schieten met balletjespistolen
Zoetermeer De politie kreeg zaterdagavond 14 april een melding dat op de Florens van Brederodelaan op mensen werd geschoten met balletjespistolen. Toen de agenten bij de flat kwamen, troffen zij daar vier jongens uit Zoetermeer van 12,14, 15 en 16 jaar oud aan. Een van de jongens probeerde iets te verbergen onder zijn arm. Toen de agenten beter keken, zagen zij dat hij een op een wapen verborg. Hierop werden de jongens aangehouden. Het bleek dat het nepwapen tijdens een vakantie in Polen was gekocht. Tijdens het verhoor bleek dat de 15-jarige verdachte tijdens die vakantie nog meer nepwapens had gekocht. Deze wapens zijn in Nederland verboden en werden ingeleverd.

Diefstal tassen uit kleedkamer
Zoetermeer Twee jongens uit Zoetermeer, 13 en 14 jaar oud, zijn vrijdagavond 13 april op de Nesciohove aangehouden nadat ze op heterdaad waren betrapt bij de diefstal van tassen uit de kleedkamer van een gymzaal. Toen de politie bij de gymzaal kwam, bleek dat een getuige had gezien hoe het tweetal de tassen stal, leeghaalde en vervolgens op het dak van de gymzaal hadden gegooid. Hierop werden zij aangehouden.

Mannen vernielen abri
Zoetermeer Dankzij de oplettendheid van een getuige kon de politie zondagochtend 15 april om 05.45 uur drie mannen uit Zoetermeer (18,19 en 23 jaar oud) aanhouden die op de dr. J.W. Paltelaan een abri hadden vernield.

Alcohol in het verkeer
Haaglanden Het afgelopen weekend werden in de regio Haaglanden in totaal 73 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. 67 automobilisten en 6 bromfietsbestuurders liepen tegen de lamp. In zeven gevallen ging het om beginnend bestuurders. Veertien bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en twee kregen direct een transactie van respectievelijk 700 en 580 aangeboden. Een bestuurder weigerde iedere medewerking. In totaal kregen 70 bestuurders een rijverbod en proces-verbaal.