Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (15/4)

TILBURG, 15 april 2007

Tilburger verdacht van poging tot doodslag en huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 19.30 uur nabij een woning in de wijk Reeshof een 55-jarige Tilburger aangehouden ter zake poging tot doodslag. De man had geprobeerd met een mes een 36-jarige vrouw, de zus van zijn echtgenote te steken. De man wordt er ook van verdacht dat hij afgelopen week ook zijn vrouw heeft mishandeld en haar een mes op de keel heeft gezet. Hij is in verzekering gesteld. De politie die de zaak hoog opneemt heeft van enkele buurtbewoners een getuige verklaring opgenomen. Ook wordt nog een uitgebreide aangifte van de vrouw van de verdachte op papier gezet.

Gisteravond kwam er omstreeks 19.30 uur een melding dat een man met een mes aan de deur zou staan van een woning in de wijk Reeshof. Ter plaatse bleek dat zijn 32-jarige echtgenote daar bij haar zus op bezoek was. Dit kennelijk zeer tegen zijn zin. De bewoonster ging naar buiten om het gesprek met de man aan te gaan. Dit liep direct uit op een scheldpartij waarbij de verdachte een mes uit zijn broekzak pakte en daarmee een stekende beweging in haar richting maakte. De man van het slachtoffer kon de verdachte nog net op tijd wegduwen waardoor het lemmet haar niet raakte. Kennelijk raakte de verdachte daarbij zijn eigen hand, want dat begon te bloeden. De verdachte probeerde daarop de vrouw naar zich toe te trekken, maar uiteindelijk konden haar man en zij de woning in vluchten en de politie bellen. De verdachte werd eerst aan zijn verwonding behandeld in het ziekenhuis en daarna ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling en diefstal

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag op de Heuvel een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden die zijn 24-jarige ex-vriendin had mishandeld. De ex geliefden kwamen elkaar tegen bij een terras. De verdachte pakte haar vast en trok haar aan haar haren. Daarbij viel haar zonnebril op de grond. De verdachte raapte de bril op en gaf deze niet meer terug. Hij is daarop aangehouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte gedetineerd zit in Heerhugowaard. Hij had weekendverlof gekregen. Vanwege zijn misdraging is dat door de directeur van de penitentiaire inrichting ingetrokken.

Twee arrestaties na vechtpartij in café

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond op de Heuvel omstreeks 19.45 uur na een vechtpartij in een café twee vrouwen van 19 en 21 jaar uit Tilburg aangehouden. Een 17-jarig meisje uit Waalwijk deed aangifte. Zij verklaarde dat ze in het café naar het toilet wilde gaan. Haar werd door een andere bezoekster de weg versperd. Toen ze de vrouw daarover aansprak ontstond ruzie. Het slachtoffer werd door haar belagers, volgens de aangifte, enkele keren met de vlakke hand in het gezicht geslagen en bij de keel gepakt. Ze kreeg moeilijkheden met haar ademhaling en last van hyperventilatie. Een van de verdachten bleek militair te zijn. Zij is door de Koninklijke Marechaussee afgehoord.

Drie rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.00 uur op de Goirkestraat een 47-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 1040 ugl. Dit is bijna vijf keer de toegestane hoeveelheid. De eerste blaastest werd na zeven mislukte pogingen gestaakt. De verdachte had naar eigen zeggen 15 glazen bier gedronken. Hij heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod van 12 uren. De politie heeft zaterdagavond omstreeks 23.50 uur op de Ringbaan Oost een 21-jarige Tilburger aangehouden die zijn bromfiets onder invloed bestuurde. De man blies 1070 ugl. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De bromfiets werd in beslag genomen. De nacht van zaterdag op zondag werd op rijksweg A-58 omstreeks 02.30 uur een 49-jarige man uit Tholen aangehouden. Hij blies 510 ugl.

Hilvarenbeker aangehouden voor baldadigheid en valsheid in geschrifte

HILVARENBEEK: Een 15-jarige knul uit Hilvarenbeek is de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.35 uur op de Tilburgseweg gearresteerd nadat hij tegen een politieauto had geschopt. De verdachte fietste samen met drie vrienden over het fietspad. Hij vond het kennelijk nodig om met zijn linkervoet tegen de
rechterbuitenspiegel van een politieauto te schoppen. De spiegel klapte naar voren en kwam met kracht tegen het de carrosserie. De verdachte probeerde op zijn fiets te vluchten maar kon na dertig meter aangehouden worden. Hij bleek ook nog twee vervalste
legitimatiebewijzen bij zich te hebben.

Politie arresteert velgendief

TILBURG: De politie heeft de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks
02.00 uur, dankzij een oplettende getuige, in zijn woning een 35-jarige Tilburger aangehouden die toegegeven heeft dat hij samen met een nog niet aangehouden verdachte, vier velgen met banden van een auto gestolen heeft.

De politie kreeg omstreeks 01.00 uur een melding dat twee personen zich verdacht zouden ophouden bij een auto, merk Opel, op een parkeerplaats aan de Meulemansstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat een personenauto op bakstenen stond zonder velgen en banden, Er lagen schroeven die kennelijk afkomstig waren van de velgen. Een getuige vertelde de dienders dat hij gezien had dat de daders waren weggereden in een personenauto. Hij had daarvan ook het kenteken opgenomen. Hierop zijn de politiemensen naar het adres van de te naamgestelde gegaan. Voor de woning werd de betreffende auto aangetroffen. De motorkap bleek nog warm te zijn. Uit een gesprek bleek dat een buurtbewoner de auto geleend had.

Met toestemming werd in die woning een onderzoek ingesteld. In de garage werden vier velgen met banden aangetroffen. Hierop is de bewoner, een 35-jarige Tilburger aangehouden. De politie stelt nog een onderzoek in naar de mededader.

Politie onderzoekt beroving

TILBURG: De politie onderzoekt een beroving die de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 00.30 uur op de Goirleseweg heeft plaatsgevonden. Een 36-jarige Tilburger en zijn 35-jarige vriendin werden daarvan het slachtoffer. Het stel reed op hun scooter in de richting van Tilburg. Ter hoogte van het viaduct werden op het fietspad zij tegengehouden door een groepje van vijf personen. Ze versperden de doorgang. Een van de knapen eiste geld. Deze man hield een vuurwapen in zijn rechterhand. De bestuurder gaf aan dat zij geen geld bij zich hadden. Hierop moesten ze de tas die tussen hen beiden in stond afgeven. Hierin zat een laptop. Daarna mochten zij doorrijden. De daders waren circa 30 jaar oud en hadden een getinte huidskleur. Ze droegen allemaal donkere kleding en hadden een muts of capuchon op.

Politie onderzoekt roof in snackbar

TILBURG: Een nog onbekende dader heeft zaterdagmiddag omstreeks 16.40 uur met geweld een greep gedaan in de kassa van een cafetaria aan de Veldhovenring. De rover maakte daarbij een paar honderd euro buit. De dief kwam zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur de snackbar binnen en begon aan een gokautomaat te spelen. Hij had zijn fiets voor het raam van de zaak gezet met de voorzijde in de richting van de Besterdring. De eigenaar van de zaak herkende hem omdat hij dat al eerder had gedaan. Na enkele uren stopte de man met spelen. Hij kwam daarop langs de toonbank en gooide een huishoudtrap die daar stond naar de 34-jarige eigenaresse. De trap kwam tegen haar linkerbeen, waardoor ze een verwonding opliep. De dief trok vervolgens een lade open en nam het geld dat in een bakje lag en stopte dit in zijn broekzak. Hij rende naar buiten en fietste weg in de richting van het Wilhelminapark. Het gaat om een blanke man, lengte circa 1.85 meter, circa 40 jaar oud met kort geknipt geschoren haren. De politie heeft een aangifte opgenomen van de gedupeerde eigenaren.

Negen arrestaties tijden horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft dit weekend tijdens het horecatoezicht in de binnenstad negen arrestaties verricht. De nacht van vrijdag op zaterdag verliep rustig met twee arrestaties. De nacht van zaterdag op zondag, die de agenten beschrijven als broeierig, werd voltooid met zeven aanhoudingen.

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag verrichtte de politie twee arrestatie in het horecagebied. Een 20-jarige Tilburger werd op het Stadhuisplein aangehouden omdat er nog enkele vonnissen openstonden. Een 17-jarige Tilburger werd opgepakt op de Heuvelstraat. De knaap had op het Hendrikhof een op slot staande fiets meegenomen en deze in een straat verder weggezet (koud gezet), kennelijk met de bedoeling deze op een later moment mee te nemen.

De nacht van zaterdag op zondag werden zeven arrestaties verricht. In vier gevallen ging het om verdenkingen van betrokkenheid bij mishandeling. Ook werd een wildplasser aangehouden en werden twee personen gearresteerd in verband met baldadigheid.

Brievenbus vernield in Oisterwijk

OISTERWIJK: Agenten zagen de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.00 uur dat de brievenbus op de hoek van de Moergestelseweg en de Waldemarlaan totaal vernield was. De gehele voorzijde lag op en de grond en de post lag op het fietspad in de richting van de Oranjelaan. De agenten hebben de post in de brievenbus op de Rembrandt van Rijnstraat gedaan. Een brief die beschadigd was en geadresseerd was een bewoner in Berkel-Enschot is door de politie bezorgd op het opgegeven adres. Het deksel is meegenomen naar het bureau TNT post wordt kennis gegeven.

Auteur: Willem van Hooijdonk