Persberichten district Heuvelrug, 13.10 uur

Utrecht, 15-04-2007

Overval

VEENENDAAL Een medewerkster van een pompstation aan de Smalle Zijde is zaterdag het slachtoffer van een overval geworden.

De vrouw opende rond 07.30 uur het station, toen zij plotseling benaderd werd door een tot nu toe onbekend gebleven persoon. De vrouw werd gedwongen om geld af te staan. Hierna verdween de man weer.

De politie heeft de overval in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844. Met name is de politie op zoek naar een jonge vrouw op een fiets, die even later voorbij fietste. Toen het slachtoffer na de overval naar buiten liep, werd zij namelijk door haar gerustgesteld.

Viertal aangehouden

DRIEBERGEN Naar aanleiding van een vernieling hield de politie vrijdag rond 05.00 uur vier mannen aan. Even daarvoor was de melding binnengekomen van een bewoner van de Prinses Margrietlaan, die lastig gevallen was door enkele mannen, die weg waren gereden in een auto. Aan de hand van de omschrijving van het voertuig kon de politie op de Hoofdstraat de auto met daarin vier mannen (17, 19, 24 en 27 jaar uit Zeist) traceren. Zij werden ingesloten voor nader verhoor.

Uit onderzoek bleek dat het viertal enkele verwensingen naar de Driebergenaar had geuit en daarbij met stenen ruiten hadden vernield.

Aanhoudingen na beroving

VEENENDAAL Twee 19-jarige jongens uit Veenendaal zijn zaterdag aangehouden op verdenking van beroving.
Het tweetal had rond 02.30 uur een 20-jarige plaatsgenoot op de Zandstraat onder druk gezet om zijn mobiele telefoon af te staan. Ook werd zijn fiets afgenomen. Naar aanleiding van deze melding stelde de politie een onderzoek in en kwam uit bij een groepje jongens op de Munnikenweg. Toen de agenten hen wilden aanspreken, nam een 19-jarige jongen de benen. Na een korte achtervolging kon hij echter worden aangehouden. Bij zijn fouillering bleek dat hij het eerder ontvreemde mobieltje bij zich had. Door de politie later in de nacht een tweede 19-jarige jongen uit Veenendaal in zijn woning aangehouden.