Politie Friesland

Politieberichten van zondag 15 april

Fryslân, 15-04-2007 o Politieberichten van zaterdag 14 april 12.00 uur t/m zondag 15 april 11.00 uur

Drachten: man valt van ladder
De politie heeft zaterdagochtend assistentie verleend bij een ongeval aan de Klokhuislaan. Een 44-jarige inwoner uit Drachten was aan het klussen bij zijn woning. Hij stond op een ladder en kwam vanaf 4 meter hoogte ten val waardoor hij op de betegelde voortuin terechtkwam. Ambulancepersoneel en personeel van een traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De man is zwaar gewond overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis in Groningen.

Franeker: verdachte aangehouden voor mishandeling
De politie heeft zaterdagmiddag een 43-jarige inwoonster uit Franeker aangehouden voor mishandeling. De vrouw had een 24-jarige inwoonster uit Heerenveen op de Professor Schotanusstraat in het gezicht geslagen, aan de haren getrokken en op de grond gegooid. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. De vrouw uit Heerenveen heeft aangifte gedaan bij de politie.

Lippenhuizen: aanrijding met letsel
De politie heeft zaterdagmiddag geassisteerd bij een aanrijding op de Trijehoek. Een 77-jarige inwoner uit Lippenhuizen reed op zijn scootmobiel over het fietspad van de Trijehoek in de richting van Gorredijk waarna hij de hoofdrijbaan in de richting van Beetsterzwaag wilde oversteken. Op dat moment kwam daar net een 70-jarige automobilist uit Gorredijk aanrijden. Een aanrijding tussen de auto en de scootmobiel was het gevolg. De man op de scootmobiel raakte gewond en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Heerenveen overgebracht.

Sneek: aanhouding verdachte
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 27-jarige inwoner uit de gemeente Wymbritseradiel aangehouden voor mishandeling. Er was een handgemeen ontstaan tussen twee groepjes op het Martiniplein. Hierna waren de groepen uit elkaar gegaan. Op basis van een signalement kon de politie de hoofdverdachte van het handgemeen aanhouden, hij was de bosjes ingevlucht. Een 36-jarige inwoner uit Balk heeft aangifte van mishandeling gedaan bij de politie.

Berlikum: aanhouding verdachten
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee 17-jarige verdachten uit Leeuwarden aangehouden bij een horecagelegenheid aan het Hemmemaplein. De twee werden vastgehouden door portiers omdat ze betrokken zouden zijn bij ongeregeldheden in de horecagelegenheid. De verdachten waren gevorderd te vertrekken, hier gaven ze echter geen gehoor aan en werden agressief naar de portiers. De politie kwam ter plaatse en heeft de verdachten aangehouden en ingesloten op het politiebureau. Een 42-jarige inwoner uit Berlikum heeft aangifte gedaan bij de politie van openlijke geweldpleging.

Oosterwolde: inbraak loods
De politie doet onderzoek naar een inbraak in een loods aan de Hornleger. Men heeft een deur geforceerd en uit de loods een bromfiets weggenomen. Het betreft een oranje bromfiets met kenteken 76FTF7 van het merk Honda. Een 27-jarige inwoner uit Appelscha heeft aangifte gedaan bij de politie.

Leeuwarden: verdachte aangehouden voor diefstal
De politie heeft zondagochtend op de Geraniumstraat een 34-jarige inwoner uit Leeuwarden aangehouden. De verdachte reed op een fiets zonder licht en vertoonde verdacht gedrag door met veel belangstelling naar huizen en tuinen te kijken. Daarop heeft de politie de man staande gehouden. Uit de fietstas stak een betonschaar. De politie ontdekte verder nog vier tuinlampen en ander gereedschap. De verdachte bekende de lampen uit een tuin aan de Geraniumstraat te hebben meegenomen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Sneek: verdachte aangehouden voor brandstichting
De politie heeft zondagochtend een 19-jarige inwoner uit Sneek aangehouden. Even daarvoor had de politie een melding gekregen dat er bouwmateriaal in brand stond op het afgesloten terrein van de Ijlsterkade. Een getuige had gezien dat de verdachte een pallet op de brandstapel had gegooid. Daarop is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een 46-jarige inwoner uit Ysbrechtum heeft aangifte gedaan bij de politie.

Drachten: verdachte aangehouden voor vernieling
De politie heeft zaterdagavond op de Oudeweg een 19-jarige inwoner uit Drachten aangehouden voor vernieling en baldadigheid. De verdachte die onder invloed van alcohol verkeerde, zou een ruitje van een café vernield hebben en hij had op de Markt tegen de windschermen van een snackbar getrapt. Een 40-jarige inwoner uit Drachten heeft aangifte gedaan bij de politie.

Wolvega: politie houdt verdachte aan voor vernieling
De politie heeft zondagochtend op Om den Noort een 29-jarige inwoner uit de gemeente Weststellingwerf aangehouden voor vernieling. De verdachte had de ramen van een bouwkeet ingegooid. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het gedupeerde bouwbedrijf doet nog aangifte bij de politie.

Drachten: verdachte voor inbraak auto aangehouden
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een 20-jarige inwoner uit Drachten aangehouden voor inbraak in een auto die geparkeerd stond aan de Vogelzang. De eigenaren van de auto, werden wakker van gestommel buiten en constateerden dat er iemand in hun auto lag. De 42-jarige eigenaar rende naar buiten en hield in afwachting van de politie de verdachte onder controle. De vrouw alarmeerde de politie via 112. De politie was zeer snel ter plaatse en heeft de verdachte op heterdaad aangehouden voor inbraak in de auto. De eigenaren hebben aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal uit woning
De politie doet onderzoek naar een diefstal in een woning aan de Jansoniusstraat. Men is de woning binnengekomen via een schuifpui die niet op slot stond aan de achterzijde van de woning. Er is een portemonnee, rijbewijs, kleingeld, bankpassen, boekenbonnen, MP3-speler gestolen en ook zijn er autosleutels weggenomen. De 45-jarige bewoner was boven in het huis en ontdekte toen hij weer beneden kwam dat er spullen verdwenen waren. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie.

Fryslân: rijden onder invloed
De politie heeft de volgende bestuurders een proces-verbaal gegeven voor het rijden onder invloed (achtereenvolgens datum, locatie, gegevens bestuurder, uitslag ademanalyse, eventuele bijzonderheden).

Zaterdagavond, Het Meer in Heerenveen, 30-jarige bromfietser uit Gorredijk, 375 ugl. De bromfietser reed op het fietspad, had een ongeldig rijbewijs en de bromfiets was niet verzekerd. Ook bedreigde hij de politie verbaal bij zijn aanhouding.
Zaterdagavond, Bij de Leijwei in Hoornsterzwaag, 25-jarige automobilist uit de gemeente Heerenveen, 470 ugl. De automobilist reed 119 kilometer per uur waar 60 is toegestaan, de politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.
Zondagochtend, Visstraat in Joure, 34-jarige automobilist uit Duitsland, 590 ugl, invordering rijbewijs.