Politie Groningen

Agente gewond na aanhouding

Groningen, 15-04-2007 o Bij een schermutseling in de Poelestraat in Groningen, is zaterdag een politieagente gewond geraakt. Zij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor armletsel, nadat een 21-jarige inwoner van Groningen zich hevig verzette bij een aanhouding. De man is ingesloten.

In de loop van zaterdagnacht werd een groep jongeren uit een horecagelegenheid in de Poelestraat gezet. Daarbij sneuvelde onder andere een ruit. Twee jongemannen uit Haren (18 en 19 jaar) werden door toegesnelde agenten aangehouden, omdat ze zich opstandig gedroegen. Een 24-jarige Stadjer gedroeg zich vervolgens ook vervelend naar de aanwezige agenten. Hij begon de dienders uit te dagen. Op een gegeven moment nam hij een gevechtshouding aan en wilde een van de agenten slaan. De agent kon zich verweren en de Stadjer werd met behulp van andere dienders in de boeien geslagen.

Een 21-jarige Stadjer was het niet met deze aanhouding van zijn 24-jarige plaatsgenoot eens en schopte tegen een politieauto. Hierop werd hij aangehouden, maar hij verzette zich hevig. Door de worsteling die daarop ontstond raakte de agente zo gewond dat zij zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. Uiteindelijk lukte het de agenten om de man te boeien. Hij is meegenomen naar het bureau en is ingesloten. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.