Persberichten stad Utrecht, 14.15 uur

Utrecht, 15-04-2007

Gewapende overval

UTRECHT Op een horecagelegenheid aan de Willem de Zwijgerstraat heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een gewapende overval plaatsgevonden. Omstreeks 01.20 uur kwam een gemaskerde man de zaak binnen. Hij hield een medewerkster onder schot, trapte een vrouwelijke klant en bedreigde een andere klant met het vuurwapen. Vervolgens is de man er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. Politie-eenheden hebben de omgeving nog afgezocht, maar de man niet meer aangetroffen.

De politie stelt een onderzoek in naar de zaak. Het signalement van de luidt: circa 1.90 meter lang, gespierd postuur, donker haar. Hij droeg een geblokt houthakkershemd met de kleuren blauw en crème. Getuigen of mensen die menen de man te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 88 44

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Een 23-jarige man uit Huizen is in de nacht van zaterdag op zondag op heterdaad aangehouden. Hij wordt verdacht van een poging tot inbraak in een winkel aan de Kaap de Goede Hooplaan. Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat een auto zonder verlichting reed over de Meubelboulevard. Een van de inzittenden was uitgestapt en morrelde aan de deur van de winkel. Agenten namen een kijkje en zagen de verdachte lopen met een tas in zijn hand. Kort daarop hoorde ze een plof en zagen de man wegrennen. Na een korte achtervolging konden ze hem aanhouden. De plof bleek te zijn veroorzaakt doordat de verdachte de tas op een dak gooide. Een agent haalde de tas eraf en trof een breekijzer aan. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte(n).

Vechtpartij in poort

VLEUTEN De politie heeft zaterdag bemiddeld bij een conflict tussen buurtgenoten op de Vedergraslaan. Omstreeks 18.00 uur kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij gaande was in de poort achter de woningen. Agenten gingen er op af en constateerden dat de gemoederen hoog waren opgelopen. De aanleiding was vooralsnog onduidelijk. De agenten slaagden erin beide partijen te scheiden en brachten hen even later weer met elkaar in gesprek. Er zijn geen aangiften gedaan.

Verkeersconflicten

UTRECHT Een verkeersconflict zaterdag op de Vondellaan resulteerde in de aanhouding van vier weggebruikers. Een 37-jarige automobilist uit Nieuwegein kreeg het omstreeks 16.15 uur aan de stok met twee fietsers, een 44-jarige man uit Maarssen en een 33-jarige Utrechter. De automobilist had groen licht en wilde vanaf de Bleekstraat linksaf de Vondellaan oprijden. Op dat moment reden de fietsers door rood. De automobilist reed hen klem, stapte uit en viel de mannen aan. Die vochten terug en wisten de Nieuwegeiner op de grond te krijgen. Op dat moment kwam een 22-jarige automobilist uit Utrecht aanrijden die zich ermee bemoeide en de 44-jarige fietser in zijn rug trapte. Gewaarschuwde agenten hielden alle betrokkenen aan. Ze werden meegenomen naar het bureau voor verhoor. Met een bekeuring mochten ze weer vertrekken.

UTRECHT Een 40-jarige automobilist uit Utrecht heeft aangifte gedaan van mishandeling na een verkeersruzie. De man was vrijdag 13 april omstreeks 21.30 uur op het Wolff en Dekenplein door vier man in elkaar geslagen.

Het conflict was even daarvoor ontstaan toen de bestuurder van een kleine rode auto, met nog drie andere inzittenden, op de Weerdsingel Westzijde vreemd rijgedrag vertoonde. De Utrechter wist hieraan te ontkomen door het Wolff en Dekenplein op te rijden.

Nadat hij in de buurt iets had afgegeven, werd hij plotseling belaagd door vier mannen die riepen dat ze hem herkenden van het eerder voorval. Ze sloegen tegen zijn auto en sloegen hem via het open dak op zijn hoofd. Toen hij was uitgestapt kreeg hij ook nog een klap tegen zijn strottenhoofd. Vervolgens gingen ze er vandoor.

Het slachtoffer had het kenteken van de rode auto onthouden. Politie keek nog uit naar de auto, maar trof deze niet meer aan. De volgende dag kwam de eigenaar van de auto aangifte doen van diefstal. De auto zou sinds vrijdagmiddag zijn verdwenen. Toezichthouders vonden m zaterdagochtend terug op de Cremerstraat.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het signalement van de daders is: allen tussen de 18 en 21 jaar oud met een lichtgetinte huidskleur. Twee van hen zijn circa 1.85 meter lang en hebben een getraind postuur en kort zwart krullend haar. De andere twee waren ongeveer een kop kleiner. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie: 0900 88 44.

Grootscheepse controle in Lombok

UTRECHT Vrijdagavond 13 april en in de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op diverse locaties in Lombok controles gehouden. Tussen 18.30 en 21.30 uur werd gelet op alcoholgebruik in het verkeer, snelheidsovertredingen, gordelgebruik en andere verkeersovertredingen. Tussen 22.00 en 02.00 uur surveilleerden agenten zowel in uniform als in burger op bekende overlastplekken. In totaal werden circa 90 blaastesten afgenomen, drie personen aangehouden en 119 bekeuringen uitgeschreven. De aanhoudingen betroffen rijden onder invloed, belediging en zich niet kunnen legitimeren. Bekeuringen werden uitgeschreven voor ondeugdelijke fietsverlichting (82), geen gordel dragen (15), geen rijbewijs kunnen overleggen (5), foutparkeren (4) en diverse andere zaken.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op de Westerdijk, de Albert Schweitzerdreef en het Oppenheimplein heeft de politie vrijdagavond 13 april en in de nacht van vrijdag op zaterdag alcoholcontroles uitgevoerd. In totaal werden 17 bestuurders aangehouden, onder wie 4 beginnende bestuurders. Het hoogste alcoholgehalte dat werd gemeten, bedroeg 490 ug/l.

Eén bestuurder reed op de Amsterdamsestraatweg vol gas door de pionafzetting heen toen agenten hem het Oppenheimplein op wilde leiden. Agenten zetten de achtervolging in, maar verloren de auto uit het oog. Na enig zoeken in de omgeving vonden ze de auto geparkeerd in de Heringastraat De auto bleek te zijn opgegeven als gestolen. De politie stelt een onderzoek in naar de bestuurder.

Berovingen op straat

UTRECHT Een 16-jarige jongen uit De Bilt heeft zaterdag aangifte gedaan van beroving op vrijdag 13 maart. De beroving vond plaats op de skatebaan in het Griftpark tussen 23.00 en 23.30 uur. Daar waren op dat moment meerdere groepen jongeren aanwezig.

Toen het slachtoffer zijn mobiele telefoon pakte, werd hij door een jongen in een houdgreep genomen, waarna een andere jongen het toestel uit zijn hand pakte. De verdachten sprongen bij twee andere jongens achter op de fiets en gingen er vandoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Het signalement van de verdachten is: dader 1 is een jongen van 15 à 16 jaar oud, circa 1.70 meter lang, met kort zwart steil haar en een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een zwart T-shirt met rode letters, een blauwe spijkerbroek en witte sportschoenen.

Dader 2 is eveneens 15 à 16 jaar oud, circa 1.75 meter lang, een breed postuur en met kort zwart krullend haar en een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een wit met zwart vest en een blauwe spijkerbroek. Hij had een slotjesbeugel om zijn tanden en was in bezit van een zilverkleurige mountainbike met hoog stuur. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Paardenveld: 0900 88 44.

UTRECHT Een 83-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagmiddag door twee jongens beroofd van haar tas. Dat gebeurde omstreeks 15.15 uur op de Bogotadreef. De vrouw liep daar met haar rollator. Plotseling werd ze beetgepakt door een jongen, waarna een andere jongen de tas pakte. Vervolgens gingen ze ervandoor. De tas en een deel van de inhoud is later die dag teruggevonden in de omgeving van park de Watertoren. Het slachtoffer is erg overstuur geraakt van het gebeurde. De politie verzoekt getuigen van deze laffe beroving contact op te nemen met de politie van het district Utrecht noord: 0900 8844.

UTRECHT Een 30-jarige Utrecht is vrijdag het slachtoffer geworden van een poging tot beroving. Omstreeks 07.45 uur fietste de man over de Kanaalweg. Achter op zijn fiets zat een koffer. Ter hoogte van de remise van het GVU kwam een brommer hem achterop rijden. De bestuurder minderde vaart en de passagier rukte aan de fiets en probeerde de koffer los te krijgen. Toen de fietser achterom keek, ging de brommer ervandoor. Het gaat om een vieze rode scooter van een wat ouder model. De opzittenden waren mannen met hetzelfde signalement: circa 20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang, met een lichtgetinte huidskleur en een volle bos zwarte krullen. Beiden droegen donkere bovenkleding, een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. De politie verzoekt getuigen van het voorval contact op te nemen met de politie van het bureau Marco Polo: 0900 88 44.

Fiets tegen agent gegooid

UTRECHT Een 18-jarige Utrechter is zaterdagavond aangehouden omdat hij een fiets gooide tegen een rijdende motoragent. Dat gebeurde bij het Maasplein omstreeks 20.45 uur. De agent zat achter de bestuurder van een bromscooter aan, die hij vanaf de Diamantweg had gevolgd. Op het Maasplein reed de bestuurder meerdere rondjes. De motoragent kon niet dichterbij komen omdat andere aanwezigen op het plein hem hinderden. Toen hij een bocht maakte, kreeg hij een fiets tegen zich aan gegooid. De gooier kon op de Berkelstraat worden aangehouden. Daarop liep de buurt uit en ontstond een opstootje op straat. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse om de rust te herstellen. De verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Een onderzoek wordt nog ingesteld naar de scooterrijder.

Ongeval met quad

VLEUTEN Een 54-jarige man uit Vleuten is vrijdag de 13e omstreeks 19.00 uur gewond geraakt bij een ongeval met een quad. De man reed voor het eerst op een quad en raakte de macht over het stuur kwijt toen hij op de Maarssenseweg over een bult in de weg reed. Hij belandde met zijn quad in een greppel. De man klaagde over pijn aan zijn schouder en kortademigheid. Een motorambulance stelde een onderzoek in en liet een ziekenauto komen om het slachtoffer naar het ziekenhuis te vervoeren. Daar bleek dat hij diverse ribben had gebroken, een klaplong had en bloed in zijn andere long. In kritieke toestand is hij overgebracht van het Anthoniusziekenhuis naar het VU Ziekenhuis in Amsterdam.

Twee gewonden bij verkeersongeval

UTRECHT Bij een eenzijdig ongeval op verkeersplein Hooggelegen zijn zondagochtend vroeg twee personen gewond geraakt. Het gaat om de 24-jarige bestuurder uit Amsterdam en een 26-jarige passagier uit Utrecht.

Omstreeks 05.30 uur reed de automobilist bij een afrit van de A2 het talud af, waardoor de auto enkele meters naar beneden is gevallen. Daarbij raakte een van de twee inzittende bekneld. Hij moest worden bevrijd door de brandweer. Beiden zijn overgebracht naar het UMC. De bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Bij hem is een bloedproef afgenomen. Ook bleek hij niet in bezit van een rijbewijs.

Fietsers tegen elkaar

UTRECHT Een 27-jarige fietsster uit Utrecht heeft zaterdagavond een grote hoofdwond opgelopen bij een frontale aanrijding met een andere fietsster, een 22-jarige vrouw uit Utrecht. Het ongeval vond plaats op de Bemuurde Weerd omstreeks 22.00 uur. Volgens de 22-jarige vrouw zag zij de andere fietsster te laat omdat deze geen licht had. Politieagenten die erbij kwamen constateerden dat het licht inderdaad niet werkte. De 27-jarige vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De andere vrouw liep alleen een pijnlijke vinger op.

Motorrijder aangereden

UTRECHT Een 33-jarige motorrijder uit Nieuwegein is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Montfoort. Het ongeval vond plaats op de Koningin Wilhelminalaan omstreeks 16.00 uur. De automobilist kwam achter uit een uitrit uitrijden. Omdat er autos geparkeerd stonden, moest hij een ruime bocht maken. Daarbij kwam hij op de verkeerde weghelft, waar op dat moment juist de motorrijder aan kwam rijden. Het slachtoffer is met pijn aan zijn ribben en been overgebracht naar het UMC.

Brutale scooterrijder

UTRECHT Een 14-jarige jongen uit Utrecht heeft zaterdagavond drie bekeuringen gekregen. Een politieagent gaf hem omstreeks 22.10 uur een stopteken omdat hij op een scooter reed maar geen verlichting voerde. De bestuurder reed echter om de motoragent heen en ging er vandoor. Een korte achtervolging volgde, waarna de scooterrijder op de Charlotte van Bourbondreef de stoep opreed en tegen een hek tot stilstand kwam. De jongen kreeg bekeuringen voor rijden zonder verlicht, negeren van een stopteken en het niet hebben van een bromfietscertificaat. De scooter werd meegenomen naar het politiebureau voor technisch onderzoek.

Joyriding

UTRECHT Twee 17-jarige jongens uit De Meern en een 19-jarige Utrechter zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van joyriding.

Rond 04.00 uur kreeg de politie een melding dat op Normandië een auto werd opengebroken door meerdere personen. Toen agenten in de buurt waren, werden ze aangesproken door een getuige dat jongens onder het viaduct van de Brennerbaan een auto aan het slopen waren. De agenten troffen geen daders meer aan, maar wel een auto met diverse deuken en waarvan alle ruiten waren ingeslagen.

Intussen troffen collegas van de agenten op de Rijksweg A12 een auto aan met de drie verdachten. Zij konden niet verklaren hoe zij aan de auto kwamen. Omdat ze zich niet konden legitimeren, inbrekerswerktuigen bij zich hadden en twee wikkels met vermoedelijk harddrugs, werden ze aangehouden. De politie onderzoekt of er een link is tussen de verdachten en de incidenten in Lunetten.