Persberichten Rijn en Venen, 14.10 uur

utrecht, 15-04-2007

Automobiliste aangehouden

LOENEN AAN DE VECHT Door de politie is zaterdag rond 13.00 uur op de Rijksstraatweg een 40-jarige vrouw uit Almere aangehouden.

De vrouw zat achterop een motor, toen een automobilist geen voorrang gaf en plotseling de Rijksstraatweg op reed. Toen de motorrijder voorbij de auto reed, dacht de vrouw dat de inzittende van de auto moest lachen om het voorval. Hierop ontstond een woordenwisseling en duwde de Almeerse via het autoraam tegen het hoofd van de 38-jarige automobiliste uit Loenen aan de Vecht. Hiervoor werd de vrouw aangehouden en verhoord.

Snelle dronken automobilist

ABCOUDE Op de A2 werden zaterdag rond 01.45 uur politieagenten ingehaald door een automobilist, die met veel te hoge snelheid voorbij kwam. Op de Winkeldijk kon deze man, een 37-jarige inwoner van Abcoude, worden staande gehouden. De waargenomen alcohollucht was aanleiding voor een ademanalyse, waaruit 645 ug/l naar voren kwam. Dit was goed voor een invordering van het rijbewijs en het opmaken van een proces-verbaal.

Dronken scooterrijder
HEKENDORP Een 20-jarige bestuurder van een motorfiets trok de aandacht van de politie, toen hij zaterdag rond 23.20 uur op de Hekendorpsebuurt zonder verlichting voorbij kwam rijden. Nadat de inwoner van Gouda staande was gehouden, roken de agenten een alcohollucht. Uit de ademanalyse kwam 465 ug/l naar voren: zijn rijbewijs werd hierop ingevorderd, omdat hij beginnend bestuurder is. Ook wordt proces-verbaal opgemaakt.