Ingezonden persbericht

A1 Team Nederland vierde na ijzersterke Hoofdrace.

Een ijzersterke race heeft A1 Team Nederland een vierde plaats en zeven punten opgeleverd.

De teleurstellende kwalificatie van zaterdag werd daarmee door het team ruimschoots goedgemaakt. Het was het debuut voor A1 Team Nederland Rookie Renger van der Zande in een A1GP Hoofdrace,

In de Sprintrace legde Van der Zande met een negende plaats al de basis voor punten. Vanaf een veertiende plaats haalde Renger na een goede start direct China en Italië in en klom hij na het uitvallen van Canada en Frankrijk nog meer plaatsen.

Renger van der Zande raakte vanaf de negende startplaats in de Hoofdrace enigszins in het gedrang bij de start na een gevecht met Maleisië waar Italië van profiteerde, maar vanaf dat moment klom de A1 Team Nederland Rookie steeds verder richting de kop.

Het begin van de race werd gekenmerkt door meerdere safety car situaties nadat Zuid Afrika, Mexico en Maleisië eraf gingen. Door het terug - en uitvallen van die teams was A1 Team Nederland in staat direct al een paar plaatsen goed te maken. Een supersnelle pitstop van het team bracht A1 Team Nederland nog verder naar voren. Na het uitvallen van USA lag Van der Zande vierde, net achter A1 Team Duitsland. Bij de herstart van de race werd het nog even spannend met een aandringend Ierland, maar Van der Zande hield het hoofd koel en bracht de A1 Team Nederland auto als vierde over de finish.

Renger van der Zande was natuurlijk erg blij na afloop van de race; "Dit is fantastisch. We hebben zo de kwalificatie driedubbel goedgemaakt. Van P14 naar P4 in twee races, dat is gewoon hartstikke gaaf! Ik denk dat dit het maximaal haalbare was. De veranderingen aan de auto samen met het team waren super, de snelheid in de race was daar. Toen Italië naar binnen ging reed ik nog een paar ronden door en dat pakte ook goed uit, ook tactisch was het helemaal top. Ik heb lopen pushen als een gek, tot en met de allerlaatste ronde. Dan zie je dat je plekken wint, ook door de pitstop. Die stop is volgens mij nog nooit zo snel geweest, voor mijn gevoel stond ik maar 9 seconden stil. Verder was het uit de problemen blijven, je kansen pakken en continu snelle ronden rijden".

Robert Hoevers, General Manager en opnieuw deel van de pit crew; "we zijn blij en opgelucht, het hele weekend voelde goed maar tijdens de kwalificatie kwam het er helemaal niet uit, dan sluipt toch te twijfel in de groep. Gelukkig bleven Renger en het hele team rustig doorwerken en vertrouwen houden. Uiteindelijk gaven de rondetijden in de Sprintrace, die continue rond de 6e tijd lagen een positieve impuls. In de Hoofdrace kwam Renger echt op gang en reed zeer constante tijden rond de derde/vierde positie. Het team hielp een handje mee met de snelste pitstop die twee posities opleverde. Renger heeft laten zien dat hij een echte racer is, zeer serieus en vastberaden, iets wat wij allemaal al dachten maar nu weten we het ook".

A1 Team Nieuw Zeeland pakte de winst, voor Groot Brittanië en Duitsland, dat met nog één race te gaan de World Cup of Motorsport veroverde.

Over 14 dagen is de laatste race van het A1GP seizoen, 29 april op het circuit van Brands Hatch. Door de zeven punten is A1 Team Nederland geklommen naar de zesde plaats in het kampioenschap, slechts 1 punt achter Maleisie en 7 achter Frankrijk.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl