Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Kamper Schaaknacht groot succes

Floris van Assendelft is winnaar geworden van de in ere herstelde Kamper Schaaknacht. De schaker van Dr. Max Euwe (Enschede) bleef de concurrentie anderhalf punt voor. In de zestien partijen die de finale kende hoefde hij slechts twee remises toe te staan.

De Kamper Schaaknacht werd van 13 op 14 april gespeeld in het gemeentehuis van Kampen. De openingszet van het toernooi werd uitgevoerd door de wethouder van Sport de heer De Goede. In het toernooi kwamen de sterkere schakers snel boven drijven en vele van hen plaatsten zich gemakkelijk voor de A-Finale. De schakers van de Kamper schaakclub Oefening &Ontspanning bereikten, tot ieders verrassing en verbazing, op één na allemaal de A-Finale. Daarin speelden ze echter een bescheiden bijrol.

In de top bleef het tot en met de laatste ronde spannend. Aan het eind had Floris van Assendelft echter toch anderhalf punt voorsprong op Yong Hoon de Rover (SV Purmerend) en de Duitse FIDE-meester Ilja Schneider. De beste Kampenaar werd André van der Elst. Poule B werd een prooi voor de Duitser Frederick Polenz.
De prijzen werden mede mogelijk gemaakt door Uitgeefmaatschappij Kok ten Have Kampen en Notariskantoor Goedegebure. Even na 06.00 in de ochtend had iedereen er een lange nacht op zitten en kon de reis huiswaarts aanvangen.