Persberichten Eemland zuid, 13.20 uur

Utrecht, 15-04-2007

Dronken man aangehouden

AMERSFOORT - Op het Grote Spui is vrijdag rond 23.00 uur een 31-jarige man uit Maarn aangehouden. De man viel bij verschillende gelegenheden in de omgeving van het Grote Spui mensen lastig. Ook op straat hield hij onder meer bromfietsers tegen. Vanwege dit gedrag belden getuigen de politie. Zij konden hem met enige dwang aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding tijdens verkeerscontrole

AMERSFOORT - Door de politie is zaterdag rond 11.15 uur op de Ringweg Koppel een 50-jarige Amersfoorter aangehouden. De man was eerder op de ochtend tijdens een verkeerscontrole staande gehouden, omdat hij een aanhanger zonder hulpkoppeling achter zijn auto had. Hiervoor kreeg hij een bekeuring en kon de aanhanger weer ophalen als hij een koppeling kon regelen. De Amersfoorter kwam zodoende even later weer de controleplek op, waar hij werd aangesproken door een andere agent die zijn papieren wilde inzien. De man weigerde en reed met zijn auto door, ondanks een bevel om te blijven staan. Een agent werd hierbij geraakt en moest snel reageren om niet met zijn been overreden te worden. De Amersfoorter is hierop aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

AMERSFOORT - Door de politie zijn zaterdag twee Amersfoorters aangehouden. Dit gebeurde nadat rond 05.00 uur de melding binnenkwam van een gewonde man aan de Van Randwijcklaan. Daar werd inderdaad een 30-jarige man uit Amersfoort aangetroffen, met een bloedende wond aan zijn keel. Uit verklaringen bleek dat eerder in de nacht een vechtpartij tussen de twee had plaatsgevonden tussen twee mannen, waarbij ook een 29-jarige Amersfoorter was betrokken. Deze 29-jarige meldde zich even later met een bloedende hoofdwond bij het politiebureau.
Beide mannen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.



Laatst gewijzigd 15-04-2007 13:07