Politie Twente

Persberichten Politie Twente zaterdag 14 en zondag 15 april 2007

Chantal Westerhoff en Nancy Hanterink: 053-4555588

Dronken snorfietsbestuurder aangehouden

Oldenzaal

Op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 1.50 uur zagen surveillerende agenten een bestuurder van een snorfiets slingerend over de Deken Scholtenstraat in Oldenzaal rijden. Toen ze de bestuurder, een 45-jarige man uit Oldenzaal controleerden bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,5. Met een rijverbod van zeven uur en een bekeuring verliet de man het politiebureau. (07-048176)

Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Enschede

In de van Heekgarage aan Boulevard 1945 in Enschede werd op zaterdagmorgen omstreeks 3.12 uur een 27-jarige man uit Hengelo mishandeld. De daders liepen weg in de richting van de Haaksbergerstraat. Gealarmeerde agenten zagen drie personen, die voldeden aan het opgegeven signalement, lopen op het ziekenhuisterrein. Toen deze personen de politieagenten zagen liepen ze hard weg. De achtervolging werd met de diensthond ingezet. Op de Borneostraat werden twee mannen aangehouden. Het betrof een 21-jarige man uit Enschede en een 25-jarige man uit Hengelo. Uit onderzoek bleek dat deze twee mannen verdacht werden van de mishandeling van de 27-jarige Hengeloër. De derde man had geen strafbaar feit gepleegd. Het slachtoffer, de 27-jarige Hengeloër, heeft zich in verband met zijn verwondingen onder doktersbehandeling laten stellen. De aanleiding van de mishandeling was een eerder conflict in het casino. Het slachtoffer deed aangifte. De twee verdachten werden na verhoor, zaterdagmiddag, in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-048195)

Belediging

Almelo

Een 16-jarig meisje uit Almelo werd op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 4.23 uur aangehouden nadat zij agenten beledigde. Het meisje zat bij een vriendin achterop de fiets die werd aangesproken door passerende agenten omdat zij haar verlichting niet in orde had. Het 16-jarige meisje bemoeide zich met dit gesprek en schold hierbij de agenten twee keer over uit. Het meisje werd aangehouden en daarna bij haar moeder thuis afgezet. Zij wordt doorgestuurd naar bureau HALT. (07-048205)

Rijbewijs kwijt

Nijverdal

Surveillerende agenten troffen op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 4.35 uur één grote rookwolk en een remspoor van 50 meter aan op de Boomcateweg in Nijverdal. Een 21-jarige automobilist uit Hengelo was hiervan de oorzaak. De agenten spraken de man aan en zagen dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,6 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van acht uur. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-048209)

Fietser gezocht

Almelo

Op vrijdag 13 april 2007 omstreeks 8.05 uur kwamen twee fietsers met elkaar in botsing op de Grotestraat in Almelo. Bij de komst van de politie bleek één van de fietsers reeds weg te zijn. De andere fietser, een 14-jarig meisje uit Almelo, was op de grond gevallen. Zij liet zich ter plaatse behandelen door de broeders van de ambulance. Door de val was haar broek stuk gegaan. De andere betrokken fietser is onbekend gebleven. De politie verzoekt eventuele getuigen of de betrokken fietser zich te melden aan het politiebureau of te bellen met 0900-8844. (07-047690)

Botsende brommers

Losser

Op de Oldenzaalsestraat in Losser vond op vrijdag 13 april 2007 een botsing plaats tussen twee scooters. Een 16-jarige Oldenzaalse jongen reed op zijn scooter over de Oldenzaalsestraat en kwam uit de richting Oldenzaal. Achter hem reden nog twee 17-jarige jongens uit Oldenzaal op hun scooters. Op een gegeven moment sloeg de middelste scooterrijder linksaf. De scooterrijder daarachter zag het te laat en botste tegen zijn voorganger op. Beiden kwamen ten val en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De politie maakt proces-verbaal op. (07-047961)

Keukenbrand

Almelo

Een 44-jarige bewoner van een woning aan de Borg Allersma in Almelo liep op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 4.30 uur brandwonden op tijdens het blussen van een keukenbrandje. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heft nageblust en salvage in kennis gesteld. (07-048215)

Man bekneld in machine

Haaksbergen

Bij een bedrijf aan de Industriestaat in Haaksbergen vond op vrijdag 13 april 2007 een bedrijfsongeval plaats. Een 37-jarige werknemer van de technische dienst was samen met zijn collega bezig met onderhoudswerkzaamheden aan een machine. Deze machine, een zogenaamde deurenstapelaar, kwam op onverklaarbare wijze in beweging. De 37-jarige man uit Haaksbergen kwam bekneld te zitten. Nadat zijn collega de noodstop had ingedrukt kon de man met onbekend letsel worden bevrijd en overgebracht worden naar het ziekenhuis. Daar moet de man voorlopig ter observatie blijven. Aan de overige werknemers is door de politie de mogelijkheid van slachtofferhulp geboden. Zowel de arbeidsinspectie als de afdeling milieu van de politie Twente stellen maandag een nader onderzoek in naar de toedracht. (07-47922)

Dronken automobilist zonder geldig rijbewijs aangehouden

Wierden

Op zondag 15 april 2007 omstreeks 4.35 uur zagen surveillerende politieagenten een personenauto slingerend over de Vriezenveenseweg in Wierden rijden. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven roken ze dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De bestuurder, een 34-jarige man uit Wierden, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij een promillage had van 1,7. De man was in het verleden vaker aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn rijbewijs heeft hij toen moeten inleveren. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het rijden zonder geldig rijbewijs. (07-048640)

Verkeersongeval letsel

Hengelo

Een bejaarde man, 87 jaar uit Hengelo, raakt op zaterdag 14 april 2007 door onbekende oorzaak een spiegel van de auto van een 52-jarige vrouw uit Enschede. Hij fietste over de Noordelijke Esweg in Hengelo en botste tegen de spiegel van de auto, die hem tegemoet kwam, waarna hij op de grond viel. De man fietste waarschijnlijk niet voldoende rechts. Met onbekend letsel werd hij overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-048437)

Verkeersongeval letsel

Haaksbergen

Op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 16.19 uur reed een 77-jarige man op zijn fiets over de Kerkweg in Haaksbergen. Hij kwam uit de richting van Neede. Bij het kruispunt met de Eibergestraat verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 45-jarige man uit Borculo. De 77-jarige fietser botste tegen de auto aan en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De fiets was totaal vernield. De politie maakt proces-verbaal op. (07-048418)

Fietsers in botsing

Almelo

Een 31-jarige man uit Almelo reed op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 2.23 uur op zijn fiets over het fietspad langs de Vriezenveenseweg tussen de Kolthofsingel en de Horstlaan in Almelo. Hij fietst in de richting van de Vriezenveen. De man had zijn verlichting ontstoken. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een 22-jarige man uit Almelo op zijn fiets aanfietsen. Hij voerde geen licht. De beide mannen botsten tegen elkaar. Hierdoor raakte de 31-jarige man zodanig gewond dat hij per ambulance werd overgebracht naar het ziekenhuis. Van hem werd tevens, omdat het vermoeden aanwezig was dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, een bloedproef genomen in het ziekenhuis. De 22-jarige man had geen alcohol genuttigd. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding. (07-048191)

Meisje gewond door aanrijding

Almelo

Op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 18.49 uur reed een 35-jarige automobilist uit Almelo over de Jachtvalk in Almelo Hij kwam uit de richting van de Broekerheide. Opeens stak en 10-jarig meisje uit Almelo op de fiets vanaf het voetpad de rijbaan over. Zij kon niet op tijd remmen en botste tegen de auto van de 35-jarige man. Het meisje kwam op de rijbaan terecht. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis alwaar zij een nacht moest blijven ter observatie. Het meisje verklaarde dat zij op de fiets van haar zus reed. Zij was een terugtraprem gewend en die zat niet op de fiets van haar zus. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht en registreert de aanrijding. (07- 048480)

Asbest vrijgekomen bij brand

Rossum (o)

Bij een schuurbrand aan de Vospeldijk in Rossum op zaterdag 14 april 2007 omstreeks 18.48 uur is asbest vrijgekomen. In de schuur lagen enkele hooibalen. De brandweer heeft met behulp van een kraan de balen uit elkaar getrokken. Hierdoor werd het blussen bespoedigd. Nadat het sein brandmeester werd gegeven is de gemeente in kennisgesteld. Deze heeft borden geplaatst en de weg afgesloten om daarna het asbest op te ruimen. De oorzaak van de brand is niet bekend. (07- 048485)

Verdachte van mishandeling aangehouden.

Nijverdal

Een 42-jarige man uit Nijverdal kwam op zondag 15 april 2007 omstreeks 00.33 uur thuis. Hij woont aan de Beethovenlaan in Nijverdal. In het doodlopende paadje achter zijn woning trof hij een 17-jarige jongen aan. Hij vroeg de jongen wat hij daar deed. De jongen begon meteen heftig op het gezicht van de man in te slaan en te trappen. Een omstander haalde de jongen en de man uit elkaar. Daarop is de jongen gevlucht en werd door buurtbewoners gevolgd. De jongen klom op het dak van een garage. Daar werd gewacht op de komst van de politie. De agenten hielden de jongen aan en brachten hem naar het politiebureau. De 44-jarige man heeft letsel opgelopen aan zijn gezicht en zijn bril raakte beschadigd. Hij heeft hiervan aangifte gedaan. De 17-jarige jongen, een bekende van de politie, is opgesloten en in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (07-048562)

Vechtpartij

Hengelo

De politie heeft op zondag 15 april omstreeks 01.30 uur vijf Almeloërs in de leeftijd van 17 en 18 jaar aangehouden wegens openlijke geweldpleging in een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo. Tijdens een vechtpartij die ontstaan was hadden de vijf rake klappen uitgedeeld aan een 19-jarige Hengeloër. Een 30-jarige medewerker van de horecagelegenheid wilde de ruzie sussen en kreeg ook enkele klappen. De politie heeft de groep Almeloërs overgebracht naar het bureau waar ze voor verder onderzoek zijn opgesloten. Van de minderjarigen zijn de ouders in kennisgesteld.
(07-048572)

Mishandeling

Markelo

De politie heeft op zondag 15 april omstreeks 02.00 uur een 18-jarige Wierdenaar aangehouden nadat hij in een horecagelegenheid aan de Oude Rijssenseweg in Markelo een 16-jarige Bathmense had mishandeld. De 16-jarige kreeg een trap nadat zij niet inging op de avances van de 18-jarige. Vrienden van het meisje namen het voor haar op waarbij er een ruzie ontstond. De Bathmense heeft aangifte van mishandeling gedaan en de Wierdenaar kon het bureau in de loop van de ochtend weer verlaten nadat proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.
(07-048595)

Diefstal auto

Enschede

Op zaterdag 14 april deed een 20-jarige Enschedese aangifte van diefstal van haar auto. De auto, een blauwe Alfa Romeo met het kenteken: TR-JD-51, is in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 april, tussen middernacht en 09.30 uur, gestolen voor haar woning aan de Jan Cornelis de Rijpstraat in Enschede. De politie verzoekt getuigen van de diefstal zich te melden bij de politie Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad anoniem, 0800-7000.
(07-048252)

Bedreiging

Enschede

Op zaterdag 14 april heeft de politie omstreeks 11.00 uur drie Enschedeërs in de leeftijd van 31,21 en 20 jaar aangehouden aan H. Leefsmastraat in Hengelo. De drie hadden die ochtend in een woning van een 24-jarige Enschedeër aan de Niersstraat in Enschede een 22-jarige Enschedese bedreigd. Het drietal was de woning aan de Niersstraat binnengedrongen op zoek naar de 24-jarige Enschedeër. Omdat deze niet thuis was, verliet het stel de woning weer waarbij ze nog het een en ander vernielden. Aan de hand van een signalement kon de politie de drie in Hengelo aanhouden. De Enschedeërs zijn op bureau, waar ze zijn opgesloten, voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(07-048232)

---- --