Politie Limburg-Zuid
Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

1. Limburg Zuid
2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Chris Timmermans
Onderwerp ( Persberichten
Datum ( zondag 15 april 2007
Opmerkingen ( geen

Sittard; voordeur vernield door brandstichting

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een bewoner van de Chopinstraat in Sittard opgeschrikt door gerommel aan zijn voordeur. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij door het glas van de voordeur lichtflitsen.

Op het moment dat hij de deur opende, bleek dat deze aan de buitenzijde in brand stond. De vlammen sloegen ook door naar de binnenzijde van de voordeur. De geschrokken man wist het vuur snel te doven met behulp van zijn overbuurman die twee jongemannen bij de betreffende voordeur had zien staan. De twee vermoedelijke daders zijn weggerend en er vervolgens in een auto vandoor gegaan.

Geleen; man lichtgewond door messteek

Afgelopen vrijdag is een 51-jarige man uit Geleen tijdens een ruzie in zijn woning aan de Van Ostadestraat licht gewond geraakt toen hij door een 41-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn hand werd gestoken. De aanleiding voor de uit de hand gelopen ruzie blijkt in de relationele sfeer te liggen. Het slachtoffer kon na behandeling bij de EHBO in het Maaslandziekenhuis weer terug naar zijn woning.

Heerlen; Spookrijder na achtervolging op A-76 aangehouden

De politie heeft gisteren een 39-jarige man uit Straatsburg (F) aangehouden na een achtervolging op de A-76, waarbij de Fransman kilometerslang tegen het verkeer inreed.

Na een melding rond 17:50 uur dat er op de A-76 een spookrijder was gesignaleerd, kwam een motorrijder van de politie een busje tegen die ter hoogte van Nuth op de verkeerde kant van de snelweg reed. Hij reed namelijk in de richting van Geleen naar Aken, terwijl hij zich op de rijbaan Aken-Geleen bevond. De politieagent probeerde vervolgens de bestuurder van het busje met handgebaren tot stoppen te dwingen. In plaats van te stoppen, reed de bestuurder echter recht op de politieagent af die op het laatste moment het busje wist te ontwijken. Hierop ging de politieagent achter de man aan. Auto's die op de A-76 reden moesten aan de kant om de hen tegemoet komende spookrijder te ontwijken. De bestuurder van het busje reed met bijzonder hoge snelheid tegen het verkeer in. Omdat de agent de overige weggebruikers niet in extra onnodig gevaar wilde brengen, verloor hij het busje kortstondig uit het oog. Ter hoogte van het industrieterrein De Beitel zag de agent het busje weer, omdat de bestuurder een weiland was ingereden. De agent rende naar het busje toe en op dat gaf de bestuurder opnieuw gas en reed recht op de agent af. Opnieuw wist deze net op tijd het busje te ontwijken. De bestuurder van het busje reed de snelweg op - deze keer in de juiste rijrichting (Aken-Geleen) - waarna de politieagent weer op zijn motor stapte en achter de man aanreed. Uiteindelijk kon hij de man aanhouden toen deze zijn busje op de middenberm tot stilstand had gebracht. De bestuurder bleek onder invloed van cocaïne te zijn. Hem zal onder meer poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Al tijdens de achtervolging had de politie een deel van de A-76 afgezet voor alle verkeer. Dit deel van de A-76 bleef ook geruime tijd na de aanhouding van de man afgesloten, omdat de politie technisch onderzoek moest uitvoeren aan het voertuig van de man en op de plaats waar de man was aangehouden. De snelweg werd om 18:00 uur afgesloten en om 21:00 uur weer voor het verkeer vrijgegeven.

Heerlen; Ruim 850 personen gecontroleerd bij alcoholcontrole

De politie heeft tijdens een alcoholcontrole in Heerlen afgelopen avond en nacht vanaf 22:00 uur meer dan 850 bestuurders van motorvoertuigen gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal liepen daarbij 11 personen tegen de lamp. Drie personen moesten hun rijbewijs inleveren, omdat zij beduidend teveel hadden gedronken. Tegen nog eens 6 personen werd proces-verbaal opgemaakt, omdat ook zij teveel hadden gedronken.

_______

---- --