Verzamelpersbericht weekend

's-Hertogenbosch, 15-04-2007

Politie houdt man aan voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Korte Putstraat in s-Hertogenbosch een 26-jarige man uit Burgum aangehouden voor bedreiging. De man werd wegens agressief gedrag uit de horecagelegenheid verwijderd. Later probeerde hij weer naar binnen te gaan. Hij bedreigde daarbij een 41-jarige portier verbaal met de dood. Hij is aangehouden en ingesloten.

Politie houdt vier mannen aan voor diefstal vanaf auto

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier mannen uit Sint Michielsgestel aangehouden voor diefstal vanaf een auto. Het viertal wordt ervan verdacht kort daarvoor op de Zuiderparkweg in s-Hertogenbosch vier wieldoppen te hebben gestolen vanaf een geparkeerde auto van een 89-jarige Bosschenaar. Agenten wisten het viertal in Sint Michielsgestel te achterhalen. Bij nader onderzoek werden de wieldoppen teruggevonden op de Heesakkerstraat in Sint Michielsgestel. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bezit anderhalve kilo henneptoppen

Heusden De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de schuur van een woning aan de Vermeerstraat in Heusden anderhalve kilo gedroogde henneptoppen aangetroffen. De 26-jarige bewoner van het pand is aangehouden. Agenten waren op de Vermeerstraat naar aanleiding van een inbraak in een berging bij buren van de verdachte. Bij nader onderzoek zagen zij dat de schuur van de verdachte ook opengebroken was. In de schuur troffen zij anderhalve kilo gedroogde henneptoppen en andere hennepattributen aan. De hoofdbewoner van het pand is daarop van zijn bed gelicht en aangehouden. De hennep is inbeslaggenomen.

Politie houdt jongen aan voor opgeven valse naam

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag een 12-jarige inwonertje uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het opgeven van een valse naam. De jongen hield zich verdacht op bij geparkeerde autos waarop agenten hem staande hielden. Hij gaf daarop een valse naam op en is aangehouden. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Proces-verbaal is opgemaakt.

Politieman lichtgewond bij aanhoudingen

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagavond op een strandje aan de Zuiderplasweg in s-Hertogenbosch drie Polen (29,33 en 26 jaar) en een 39-jarige Bosschenaar aangehouden. Het viertal maakte deel uit van een groepje van acht personen die op het strand een kampvuur hadden aangelegd. Agenten vroegen hen het vuur te doven en zich te identificeren. De Bosschenaar schold daarop de agenten uit en wilde er vandoor gaan. Bij zijn aanhouding ontstond een vechtpartij, waarbij hij de zaklamp van de agent wist te bemachtigen en hem op zijn hoofd sloeg. Hij is onder heftig verzet in de boeien geslagen. Met behulp van assistentie door andere agenten zijn de drie Polen, die zich niet konden identificeren, aangehouden. Alle vier zijn voor verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan voor agressie in verkeer

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Reitscheweg in s-Hertogenbosch een 22-jarige automobilist uit Rosmalen aangehouden voor agressie in het verkeer. Een 31-jarige Rosmalense reed met haar auto, met daarin man en kind, vanaf de Rodenborchweg in de richting Groote Wielen. De verdachte reed op dat moment zeer dicht achter haar auto. Op het moment dat hij de vrouw inhaalde, gaf de vrouw een lichtsignaal. De man stopte bij de rotonde met de Vlinderlaan en stapte uit. De vrouw reed door de middenberm om te ontkomen. De verdachte sloeg daarop een paar keer op de auto. Uiteindelijk heeft de verdachte de auto nog lange tijd gevolgd. Het echtpaar waarschuwde de politie die de man op de Reitscheweg kon aanhouden. Hij is voor verhoor ingesloten.

Politie grijpt in bij opstootje

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag ingegrepen bij een opstootje op de Parade in s-Hertogenbosch. Een 18- en 22-jarige Bosschenaar zijn aangehouden. Het tweetal was aan het vechten op de Parade. Op het moment dat de 18-jarige door wilde gaan met vechten, gebruikte een politieman zijn wapenstok om hem te laten stoppen. De twee mannen zijn aangehouden en ingesloten. Resultaat van de vechtpartij een kapotte blouse, een paar pijnlijke plekken en een proces-verbaal.

Politie houdt man aan voor oneerbaar gedrag

Vlijmen De politie heeft zaterdagavond op de Julianastraat in Vlijmen een daar woonachtige 22-jarige Pool aangehouden voor openbare dronkenschap en openbare schennis der eerbaarheid. De man sprak eerder die avond een 16-jarige meisje die in dezelfde straat op een verjaardagsfeestje was op straat aan en deed haar oneerbare voorstellen en maakte bewegingen met zijn geslachtsdeel. De verdachte bleek zich later op de avond op straat, zwaar onder invloed van alcohol, weer vervelend te gedragen. Hij is daarop door de gewaarschuwde politie aangehouden en ingesloten.

Automobilist moet rijbewijs inleveren bij aanrijding

Schijndel Zaterdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Schijndel ingevorderd. De man reed op de Tulpstraat in zijn woonplaats en bediende volgens zeggen zijn telefoon. Toen hij weer voor zich keek reed hij tegen twee geparkeerde autos aan. Bij controle bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij is aangehouden, zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. De autos liepen aanzienlijke schade op.

Politie houdt man aan voor bezit gasdrukpistool

Vught - De politie heeft zaterdagavond een 20-jarige Vughtenaar meegenomen naar het bureau op grond van de Wet Wapens en Munitie. De verdachte had zich s-middags met het pistool opgehouden in de buurt van de tennisvereniging aan de Bergenhuizenseweg in Vught. Het wapen en bijbehorende munitie zijn inbeslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man onder verdachte omstandigheden aan

Veghel De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op het Industrieterrein Den Dubbelen in Veghel een 28-jarige inwoner uit die plaats onder verdachte omstandigheden aangetroffen. Door beveiligingsmensen was gezien dat de verdachte over een afgesloten hek van een bedrijfspand aan de Van der Landenlaan klom. Later troffen werknemers de man aan in een plastic verwerkend bedrijf aan de Marshallweg. Omdat de man geen plausibele reden had voor zijn aanwezigheid, is hij aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Man belandt met auto in sloot

Uden Zaterdagmorgenvroeg is een 37-jarige man uit Vorstenbosch op de Knokerweg in Uden met zijn auto in een droge sloot beland. De man is de macht over het stuur kwijtgeraakt, reed tegen een markeringsblok aan de rechterzijde van de weg en belandde vervolgens met zijn auto in een droge sloot. De brandweer heeft hem uit het wrak bevrijd. Hij is per ambulance met rugklachten overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. Van de bestuurder is in verband met vermoedelijk alcoholgebruik een bloedmonster afgenomen.

Politie houdt drie man aan tijdens horecatoezicht

Oss De politie heeft bij horecatoezicht in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van Oss in het totaal drie inwoners uit die plaats aangehouden. Bij een horecagelegenheid aan de Eikenboomgaard troffen agenten een 22-jarige man aan die een ontzegging heeft voor het betreden van een aantal horecagelegenheden in Oss. Hij is aangehouden voor lokaalvredebreuk. Eveneens op de Eikenboomgaard zagen agenten een tweetal mannen vechten. Eén van hen, een 21-jarige Ossenaar gedroeg zich zeer recalcitrant naar de agenten en is aangehouden. Later die nacht is een 22-jarige Osse veelpleger op het Eikenboomgaardplein aangehouden. Hij beledigde zonder aanleiding portiers en schopte tegen een elektriciteitskast. Ook hij is voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging en hennep

Oss Zaterdagavond heeft de politie een 27-jarige Ossenaar aangehouden voor bedreiging van een 64-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer werd in de gemeenschappelijke hal van een appartementencomplex aan het Walplein in Oss verbaal met de dood bedreigd. De oorzaak van de bedreiging ligt vermoedelijk in het feit dat het slachtoffer de verdachte en tevens toekomstig bewoner van het complex aansprak op de bestemming van het pand. De vriendin van de verdachte zou in het pand een bedrijf hebben willen beginnen. De verdachte ging daarbij door het lint en uitte ernstige bedreigingen. In het begin van de avond hield de politie de verdachte aan in zijn huidige woning aan het Duizendblad in Oss. Bij de aanhouding roken de agenten een scherpe hennepgeur. In de woning troffen zij in een afgesloten kamer een hennepdrogerij aan met een aantal lades met gedroogde hennep en een vuilniszak met dezelfde inhoud. De hennep en de apparatuur zijn inbeslaggenomen. De 26-jarige vriendin van de man is daarop eveneens in de woning aangehouden. Beide verdachten zijn daarop overgebracht naar het bureau. De Ossenaar is daarbij tijdelijk geplaatst in een ophoudkamer in het pas verbouwde gedeelte van het politiebureau. Later op de avond hoorde een agente in het bureau een harde klap. Zij nam poolshoogte en zag dat de verdachte de deur uit de sponning had getrapt en was verdwenen. Onmiddellijk is het hele bureau afgezocht, de verdachte heeft echter kans gezien het bureau te verlaten. De ophoudkamer in de nieuwbouw van het bureau was pas in gebruik genomen en zou moeten voldoen aan de laatste eisen. De deur was voorzien van drie sloten. De politie heeft de ophoudkamers inmiddels tijdelijk buiten gebruik gesteld en zal deskundigen laten onderzoeken hoe de vandaalbestendigheid moet worden verbeterd. De politie is op zoek naar de man.

Politie houdt verdachte bedreiging aan

Heeswijk-Dinther De politie heeft zaterdagavond op de Hoofdstraat in een 31-jarige Pool aangehouden voor bedreiging. De man had gevochten met een 36-jarige Poolse medebewoner en bedreigde de Pool in het bijzijn van de politie met de dood. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Aanrijding met letsel

Nuland Zaterdag aan het einde van de middag vond er op de Rijksweg in Nuland een aanrijding plaats tussen een 28-jarige automobilist uit Rosmalen en een 22-jarige tractorbestuurder uit Maren Kessel. De Rosmalenaar liep letsel op. De automobilist reed in de richting Geffen en wilde in strijd met een dubbele doorgetrokken streep de tractor inhalen. De tractorbestuurder sloeg op dat moment linksaf. Beide voertuigen liepen forse schade op. De automobilist met onbekend letsel is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis in s-Hertogenbosch.

Dronken man belt onnodig alarmnummer

Oss De politie heeft zaterdagavond op de Lijsterlaan in Oss een 24-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor het onnodig bellen met het alarmnummer 112. De man bleek dronken te zijn en wist niet te herinneren waarom en hoe vaak hij 112 had gebeld. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap. Na het uitslapen van zijn roes is hij zondagmorgen met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Politie houdt vernielers bushokjes aan

Stevensbeek - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Stevensbeekseweg in Stevensbeek drie 16-jarige jongens uit Overloon, Leunen en Vierlingsbeek aangehouden voor vernieling van bushokjes. Het drietal wordt ervan verdacht met o.a. een tegel en een zware, vanaf een terras gestolen asbak, een aantal ruiten van bushokjes bij de scholengemeenschap en in het centrum van Stevensbeek te hebben vernield. Zij zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie houdt meisjes aan voor openlijke geweldpleging

Grave De politie heeft zaterdagavond in Grave drie 14-jarige meisjes uit Uden aangehouden voor openlijke geweldpleging aan de Esterveldlaan in Grave. De drie zouden samen met een 15-jarige Udense een 14-jarig meisje uit Grave hebben geslagen. Het 15-jarige meisje is nog niet aangehouden. Het slachtoffer werd door het viertal beschuldigd van iets dat in het verleden had plaatsgevonden. De Gravense hield aan de mishandeling een lichte hersenschudding over. De verdachten zijn voor verhoor ingesloten.