Politie Drenthe

Zondag

Hoogeveen, 15-04-2007

Gevaarlijk rijgedrag eindigt tegen boom
RODERESCH Met drank op achter het stuur en dan ook nog tijdens het rijden een sigaretje draaien, voor een 36 jr. inwoner van Roderesch eindigde dit in de nacht van zaterdag op zondag tegen een boom. De man kwam van een verjaardagsfeestje en koos er ondanks behoorlijk drankgebruik toch voor om met zijn auto naar huis te rijden. Op zich al levensgevaarlijk. Als je dan onder het rijden nog een sigaretjes gaat draaien en met je knieën probeert te sturen dan vraag je om problemen. Deze man dus ook want op de Hoofdweg in Roderesch botste hij tegen een links van de weg staande boom. Gelukkig was er verder op dat moment niemand op de weg. Zijn eerste straf was dat hij gewond raakte en ter observatie ene nacht in het UMC Groningen moest blijven. Zijn tweede straf komt later. In het ziekenhuis nam een arts op verzoek van de politie een bloedmonster. Zodra bekend is wat het alcoholgehalte in het bloed is zal Justitie daar passend op reageren. (07-131079)

Meer alcohol en drugs in het verkeer
HOOGEVEEN Een 21 jr. inwoner van Geesbrug is in de nacht van zaterdag op zondag na een korte achtervolging door de politie aangehouden op de kruising van de Melkweg met de Galileilaan in Hoogeveen. Daar reed de scooterbestuurder zich vast op de wegwerkzaamheden. Hij probeerde zich te onttrekken aan een controle. Zonder resultaat dus en hij belandde op het politiebureau. Hij reed zonder verlichting, zonder helm en zonder kentekenplaat. Bovendien gaf hij te kennen drugs te hebben gebruikt. In zijn zakken vond de politie een buisje speed. Een arts nam een bloedproef. In afwachting van de uitkomst maakt de politie wel alvast proces-verbaal op voor alle andere overtredingen. (07-131127)

HOOGEVEEN Tijdens een alcoholcontrole op de Schutstraat in Hoogeveen bleken twee van de ruim 40 gecontroleerde automobilisten te hebben gedronken. Gelukkig voor hen bleek uit de ademanalyse dat ze net niet boven het toegestane promillage zaten. Met een waarschuwing gingen ze naar huis.

EMMEN Op de Boslaan in Emmen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 51 jr. automobilist uit Zweeloo aan. Hij had teveel gedronken (0,6 promille). Door betaling van een boete van 220,- kan hij strafvervolging voorkomen.

DALEN Een 19 jr. beginnend bestuurder uit Veenoord is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De politie vorderde dit in de nacht van zaterdag op zondag in nadat uit een ademanalyse bleek dat de man een alcoholgehalte had van 1,2 promille. De jongeman werd rijdend in zijn auto gecontroleerd op de Hoofdstraat in Dalen.

HOOGEVEEN Op de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 42 jr. automobilist uit die plaats aan. De man reed met een alcoholgehalte van 1,15 promille in een auto. De politie maakt proces-verbaal op.

80 km te snel dus rijbewijs kwijt
RUINERWOLD Een 35 jr. automobilist uit Emmeloord reed zaterdagmiddag met een snelheid van 160 km/uur over de N375 tussen Pesse en Meppel. Ter hoogte van Ruinerwold eindigde deze rit. De politie hield daar namelijk een snelheidscontrole met de lasergun. Voor de bestuurder betekent dit ongetwijfeld een fikse boete en invordering van zijn rijbewijs.

ERM Ook zondagmiddag vorderde de politie drie rijbewijzen in. Dit gebeurde bij een snelheidscontrole met de lasergun op de N-34 bij Erm. Daar reed een 41 jr. vrouw uit Rotterdam met 161 km/uur, een 39 jr. man uit Utrecht met 160 km/u en een 25 jr. man uit Purmerend met 152 km/uur.
Motorrijder gewond
ZWIGGELTE Een 42 jr. motorrijder uit Westerbork raakte zondagmiddag gewond bij een rit over een zandweg vlak bij het oranjekanaal Noordzijde in Zwiggelte. De man maakte samen met ene kennis een off-road rit. Hij zag een slagboom over een zandweg te laat. Hij remde sterk af, ging over de kop en kwam tegen een paal tot stilstand. De traumaheli verleende assistentie. De man is gewond overgebracht naar het UMC Groningen. De verwondingen leken mee te vallen. (07-131186)

Politie houdt fietsendieven aan
ASSEN In een fietsenstalling aan de Kortbossen in Assen hield de politie zaterdagmiddag een 15 jr. jongen uit die plaats aan. Hij wilde daar wegrijden op een fiets die een aantal weken terug gestolen is. De eigenaar was daar toevallig ook en herkende zijn fiets. Hij waarschuwde de politie en toen de verdachte wilde wegfietsen werd hij aangehouden. Op het politiebureau bekende hij de diefstal. De politie maakt proces-verbaal op. De eigenaar kreeg zijn fiets terug. (07-130974)

ASSEN Zaterdagavond hield de politie op de Weierspoort in Assen een 17 jr. jongen uit die plaats aan. Hij liep daar in een groep jongeren en droeg een nieuwe fiets. Hij kon de agenten geen identiteitsbewijs tonen en toen ze hem wilden aanhouden probeerde hij te ontkomen. Dit lukte niet en ondanks hevig verzet werd hij overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. (07-131056)

Auto gestolen
ZUIDLAREN Vanaf de Brink in Zuidlaren is in de nacht van zaterdag op zondag een grijs/blauwe BMW uit de 3-serie gestolen. De eigenaar, een 38 jr. inwoner van Assen ontdekte tegen 05.30 uur dat zijn auto verdwenen was. (07-131140)

130,- boete voor vernielen auto
ZEIJEN Het kapot trappen van een buitenspiegel en het trappen tegen de bumper van dezelfde auto eindigde in de nacht van zaterdag op zondag voor een 34 jr. man uit Zeijen op het politiebureau. De man kreeg om onduidelijke reden woorden met de eigenaar van de auto. Zijn agressie botvierde hij op de auto waarna de politie werd gebeld. De man is aangehouden en na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld. Als hij ene boete van 130,- betaalt voorkomt hij verdere strafvervolging. Ook zal hij de schade aan de auto moeten betalen. (07-131074)

Politie onderzoekt mishandeling
MEPPEL De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij in de nacht van vrijdag op zaterdag waarbij een 22 jr. inwoner van Meppel gewond raakte. De vechtpartij vond plaats op de Grote Kerkstraat in Meppel. Bij de komst van de politie werd er niet meer gevochten en waren de meeste betrokkenen verdwenen. Het slachtoffer is door de politie naar het ziekenhuis gebracht waar hij i.v.m. verwondingen aan zijn hoofd een nacht ter observatie is opgenomen. Inmiddels heeft hij aangifte gedaan. (07130836)

Bekeurd voor verbranden afval
GEESBRUG De politie heeft zaterdagavond een 47 jr. bewoner van de Johannes Poststraat in Geesbrug bekeurd. De man verbrandde afvalhout. De brandweer kwam er aan te pas om de brand te blussen.

Proces-verbaal voor openbare dronkenschap
HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag op de Grote kerkstraat in Hoogeveen een dronken 38 jr. man uit die plaats aan. De man zorgde eerst in de Hoofdstraat en later in de Oranjestraat voor overlast. Hij bracht de nacht door in ene politieel en is zondag na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden na beledigen agenten
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie twee jongens van 17 jr. uit Assen aan op verdenking van het beledigen van agenten. Eén van de jongens wordt bovendien verdacht van het schoppen van een agent. De jongens maakten deel uit van een groep. De agenten werden voor van alles en nog wat uitgescholden. Terwijl ze één van de verdachten in de politieauto zetten kreeg één van de agenten een trap in de rug van de andere verdachte. Beide jongens zijn zondag na verhoord te zijn in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Huisartsenpost besmeurd met bloed - arts en verpleegkundigen bedreigd ASSEN Een dronken en gewonde 27 jr. man uit Assen heeft zaterdagavond de hele huisartsenpost in het ziekenhuis in Assen besmeurd met bloed. Artsen en verpleegkundigen werden bedreigd met de dood. De man kreeg daarbij hulp van een eveneens dronken 25 jr. vriend en plaatsgenoot. Beide mannen zijn aangehouden en inmiddels op het politiebureau in verzekering gesteld.

De 27 jr. man had een erg bloedende wond aan een hand. Samen met zijn vriend liepen ze naar de huisartsenpost en eisten daar dat ze direct geholpen moesten worden. Dit duurde hen te lang waarna de gewonde man het noodverband van zijn hand haalde en vervolgens de hele huisartsenpost met bloed besmeurde. Plafond, wanden, ramen, deuren, kranten, boeken, enz.; het zat allemaal onder het bloed. Een aantal andere wachtenden zocht een goed heenkomen. Verpleegkundigen en artsen werden door beide mannen met de dood bedreigd en deels ook met bloed besmeurd. De gewaarschuwde politie hield beide mannen aan. De 25 jr. ging direct naar het politiebureau. De gewonde man nadat een arts zijn wond had gehecht.
Inmiddels hebben twee medewerksters van de huisartsenpost aangifte gedaan. Een aantal anderen gaat dit nog doen. De schade is groot. Veel moest grondig gereinigd worden. Plafonds en wanden zijn opnieuw geschilderd en gesaust. Met bloed besmeurde spullen zijn weggegooid. (07-131041)

Woonboerderij door brand verwoest
DONDEREN Zondagmiddag is aan het Noordeinde in Donderen een rietgedekte woonboerderij door brand verwoest. De bewoners ontdekten zelf de brand die is begonnen op de bovenverdieping. De brandweerkorpsen van Vries, Peize en Zuidlaren bestreden de brand en kregen daarbij hulp van de korpsen uit Assen en een schuimblusgroep uit Groningen. De brandweer voorkwam dat de brand oversloeg naar naastgelegen panden. Niemand raakte gewond. De brand is mogelijk ontstaan door kortsluiting. (07-131199)

Zeven licht gewonden bij verkeersongeval
SPIER Bij een verkeersongeval op de A-28 bij Spier raakten zondagmiddag zeven inzittenden licht gewond. Tijdens een inhaalmanoeuvre kwamen de autos van een 37 jr. inwoner van Spaarndam en een 60 jr. inwoner van Halle met elkaar in aanraking. Beide autos raakten in een slip en belandden aan de rechterkant van de rijbaan in een sloot. De precieze toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk. Technisch onderzoek van de verkeersongevallendienst en het verhoor van de betrokkenen zal daar mogelijk duidelijkheid over geven. De man uit Halle, zijn 56 jr. vrouw en hun twee kinderen van 6 en 8 jr. raakten lichtgewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man uit Spaarndam en zijn drie passagiers van 4, 12 en één waarvan de leeftijd nog niet bekend is, raakten ook licht gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Het verkeer op de A-28 ondervond nauwelijks hinder van het ongeval. (07-131198)

Om met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe in contact te komen of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592 - 45 1280.