Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 14 en 15 april

BREDA, 15 april 2007

Vrouw raakt bekneld na ongeval

BREDA: Op vrijdagmiddag gebeurde er een verkeersongeval op de kruising tussen de afrit Rijksweg A58 en de Gilzerweg. Een 28-jarige vrouw uit Breda reed over de afrit van de A58 richting de Gilzerweg. Ze verleende vermoedelijk op de kruising geen voorrang aan de van links komende auto, bestuurd door een 38-jarige man uit Gilze. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouwelijk bestuurder bekneld raakte in haar voertuig. De brandweer bevrijdde de vrouw uit haar auto. Ze is met nekletsel per ambulance naar het Amphia ziekenhuis aan de Molengracht gebracht. De man uit Gilze hield aan het ongeval een brandwond aan zijn hand over. Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door de airbag van zijn auto.

Politie houdt 10 mensen aan in relatief rustig uitgaansweekend

BREDA: In de horecanacht van vrijdag op zaterdag waren met name de terrassen in het centrum van Breda erg goed bezocht. Er hing een gemoedelijke en ontspannen sfeer. De politie heeft vijf aanhoudingen verricht.
Om 00.20 uur is op de Haven een 35-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden voor openbare dronkenschap. De man was dermate onder invloed dat hij na zijn aanhouding uit voorzorg door een GGD-arts is onderzocht.
Even na 01.00 uur is een 22-jarige Bredanaar aangehouden op de Grote Markt. De politie zag een opstootje en vroeg de 22-jarige man zich te verwijderen. Hij weigerde dit en uitte beledigingen aan het adres van de politie. Hierop is hij aangehouden.
Om 02.30 uur is een 30-jarige man uit Breda aangehouden. Hij mocht een horecagelegenheid aan het Kerkplein niet in. Toen hij hierover de politie aansprak begon hij hen
Om 03.15 uur is een 27-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden op het Kerkplein. De man werd de toegang tot een horecagelegenheid geweigerd. Er ontstond een strubbeling. De politie verzocht de man zoch te verwijderen, maar hij weigerde dit. Ook gedroeg hij zich aggressief tegenover de politie. Hierop is hij aangehouden.Bij zijn aanhouding werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Op de Grote Markt werd een 23-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden. De man beledigde de politiemensen en is aangehouden. Dit gebeurde om 03.20 uur.
Alle verdachten zijn na verhoor met een bekeuring in vrijheid gesteld.

Een persoon is bekeurd voor fout parkeren.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag waren de terrassen vol. Op enkele opstootjes na was de sfeer in het centrum goed. Er zijn vijf personen aangehouden
Om 22.30 uur hield de politie in de Visserstraat een 16-jarige jongen uit Etten-Leur aan voor het in bezit hebben van een
gebruikershoeveelheid GHB. Een beveiliger van een horecagelegenheid zag de jongen zich verdacht gedragen en sprak hem aan. Hierbij bleek dat hij in bezit was van GHB. De politie verhoorde de jongen en droeg hem over aan zijn ouders. Wat zijn straf zal zijn zal later in overleg met jusititie worden bepaald.
Ook werd in een horecagelegenheid aan de Visserstraat een 23-jarige Bredanaar aangehouden door het personeel van de gelegenheid. Hij was in bezit van een behoorlijke hoeveelheid speed, XTC en softdrugs. De man is aangehouden en de drugs zijn in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld in verband met drugshandel.
In de Visserstraat is een 28-jarige man uit Ede aangehouden. De man had een conflict met de portiers en werd door de politie gevorderd de stad te verlaten om verdere escalatie te voorkomen. Hierna schopte de man tegen een bord van een horecagelegenheid. Hij is aangehouden. Even na middernacht is in de Visserstraat een 32-jarige man uit Somalie aangehouden. De man gedroeg zich erg vervelend en viel uitgaanspubliek lastig. Bij navraag bleek de man illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de vreemdelingendienst. Even voor 01.00 uur is een 18-jarige man uit Klaaswaal aangehouden aan de Havermarkt. De portier van een horecagelegenheid had de man al enkele malen de gelegenheid uit gezet, maar de man wilde weer naar binnen. De portier hield hem vervolgens aan voor huisvredebreuk. De politie heeft hem overgenomen en verhoord.
Er zijn twee mensen bekeurd voor wildplassen en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Over uitgaan in Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Fietser beroofd door voetgangers

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar fieste op zaterdag om 02.15 uur over de Doornboslaan, toen twee mannen hem tegemoet kwamen lopen. Een van hen trapte tegen zijn fiets, waardoor de man op de grond viel. Een van de belagers eistte vervolgens op een dreigende manier de waardevolle bezittingen van de fietser. De mannen gingen er o.a. met de portemonnee van het slachtoffer vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld.

Bejaarde vrouw beroofd van portemonnee

BREDA: Een 80-jarige vrouw uit Teteringen liep op zaterdagochtend om 09.00 uur in een winkelcentrum aan de Bisschopshoeve, toen er een fietser op haar af kwam. De man trok in het voorbijgaan de portemonnee van de vrouw uit haar handen. Hierna reed hij weg. Een omstander ontfermde zich over de vrouw. Een winkelier alarmeerde de politie. Van de vrouw is aangifte opgenomen.
Omdat er op het moment van de beroving meerdere mensen in het winkelcentrum aanwezig waren is de politie op zoek naar getuigen. De politie verzoekt hen zich te melden via 0900-8844.

Rijden onder invloed

CHAAM: De politie hield op zaterdag om 13.30 uur een 56-jarige automobilist uit Breda aan op de Alphensebaan. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 935 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Tweetal na HALT na baldadigheid

ETTEN-LEUR: De politie kreeg op zaterdagmiddag melding dat twee jongens vanaf de galerij van een flat stenen naar beneden gooiden. De politie ging ter plaatse en trof het tweetal aan in een in aanbouw zijnd pand aan de Bernhardlaan. De beiden 12-jarige zijn aangehouden en na verhoor met een HALT-verwijzing aan hun ouders overgedragen.

Drie aanhoudingen bij controle coffeeshop

BREDA: De politie heeft bij een routinecontrole in verband met het gedoogbeleid rond coffeeshops zaterdagavond een coffeeshop aan de Ginnekenweg gecontroleerd. Bij binnenkomst van de politie liep een man de coffeeshop via de achterzijde uit. Omdat tijdens een controle men niet zomaar het pand mag verlaten, hield een politieman hem tegen. Hij verzette zich hiertegen en is aangehouden. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats bleek in bezit van 300 gram hasj en een aanzienlijk geldbedrag. In het pand bleek meer softdrugs aanwezig te zijn dan toegestaan. De politie deed hierna in samenwerking met de officier van justitie een zoeking in het pand in opdracht van de rechter-commissaris. In totaal is 2 kilo softdrugs in beslag genomen. Ook werd op last van de officier van jusititie een groot geldbedrag in beslag genomen. De 51-jarige eigenaar van de shop, uit Dongen, is aangehouden. Zo ook een 35-jarige shopmedewerker uit Roosendaal. De drie verdachten zijn verhoord en in verzekering gesteld. Van een 43-jarige medewerker uit Breda is een verklaring afgenomen. Hij was hierna vrij om te gaan.
Na de zoeking is het pand afgesloten. De gemeente is in kennis gesteld en moet beslissen of de coffeeshop definitief zijn deuren moet sluiten.

Politie houdt man aan na steekpartij

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg op zondag om 02.45 uur melding van een steekpartij in een eetgelegenheid op het Emmausplein. Bij het aanrijden zag de politie een man met een mes lopen. Hij wilde niet aan het bevel voldoen het mes te laten vallen. Hij bedreigde de politiemensen vervolgens met het mes. Hierop heeft de politie gebruikt pepperspray om de man in bedwang te krijgen. De man reageerde niet op de pepperspray en liet het mes niet vallen. Een politieman trok vervolgens zijn wapen en vorderde de verdachte wederom het mes te laten vallen. Hieraan gaf hij gevolg. Bij de aanhouding van de verdachte is preventief een diensthond ingezet. Het mes is in beslag genomen.
Het slachtoffer meldde zich bij de politie. De 34-jarige man uit Sint Willebrord deed aangifte van poging tot zware mishandeling. Hij verklaarde dat hij in een eettentje plotseling aangevallen werd door de 25-jarige verdachte uit Sprundel, die een bekende van hem is. De man had hem met het mes in de borst gestoken, waardoor een ondiepe steekwond ontstond. Na een strubbeling kon het slachtoffer de zaak verlaten.
De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij eerder op de avond ruzie had gehad met de aangever. Hierbij had de verdachte meerdere klappen gekregen van de aangever.
De verdachte is verhoord en ingesloten voor verder onderzoek.

Tweetal aangehouden na vechtpartij

BREDA: Op zondag om 04.30 uur vond er een vechtpartij plaats tussen twee groepjes mensen. Dit gebeurde aan de Vlaszak. De twee groepen zouden ruzie hebben gekregen toen een betrokkene (gegevens onbekend) in elkaar was geslagen door een groep onbekenden. De onbekenden waren vervolgen vertrokken. De betrokkene zou vervolgens zonder enige aanleiding een 26-jarige man uit Vlijmen hebben geslagen, toen hij iets tegen hem riep. De man uit Vlijmen was niet betrokken bij de eerdere mishandeling. Hierop was tussen de groep vrienden van de betrokkene en de groep vrienden van de man uit Vlijmen een vechtpartij ontstaan. Hierbij zouden een 21-jarige man en een 26-jarige man uit Lelystad zijn geslagen door de 26-jarige man uit Vlijmen en een 28-jarige man uit Vlijmen. Bij aankomst van de politie gedroeg de eerstgenoemde mishandelde man zich erg recalcitrant tegenover de politie. Hij wilde geen aangifte doen van mishandeling en zijn gegevens niet opgeven.
De twee mannen uit Lelystad wilde wel aangifte doen. Ze zijn beiden in het gelaat geslagen. De verdachten zijn op zondagochtend in vrijheid gesteld na verhoor.Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg