Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 14 en 15 april

BERGEN OP ZOOM, 15 april 2007

Rijden onder invloed

HALSTEREN: De politie hield op vrijdagavond om 23.00 uur een 43-jarige vrouw uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De politie hield haar staande op de Oude Molen. Uit een blaastest bleek dat ze teveel gedronken had. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 720 ug/l. De automobiliste kreeg een rijverbod van 10 uur en haar rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

ROOSENDAAL: Op zaterdag even voor 05.00 uur hield de politie een 41-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De automobilist werd staande gehouden op de Antwerpseweg. Uit een blaastest bleek dat hij teveel had gedronken. Uit de ademanalyse die hierop op het politiebureau werd afgenomen bleek een uitslag van 440 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een bekeuring.

NISPEN: De politie hield op zondag om 04.00 uur een 40-jarige man uit Roosendaal aan. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken. Hij is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 580 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur.

ROOSENDAAL: Op zaterdagnacht hiel de politie met 15 medewerkers een alcoholcontrole op de Borchwerf. Hierbij zijn 494 blaastesten afgenomen. 7 bestuurders zijn aangehouden. Zij moesten mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Uitslagen hiervan varieerde tussen de 200 en 455 ug/l. De bestuurders zijn in vrijheid gesteld met een bekeuring. Er is een bekeuring uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Ook werd een automobilist bekeurd omdat hij de ruiten van zijn auto had beplakt met verduisteringsfolie.

Tweetal aangehouden na belediging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zaterdag even na middernacht een 34-jarige man uit Bergen op Zoom en een 37-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor belediging. De politie zag even tevoren aan de Westersingel een auto de stoep op rijden. Men benaderde de bestuurder om hem een bekeuring te geven. Een man die op de stoep liep en vermoedelijk aanleiding was tot het parkeren op de stoep bemoeide zich met het bekeuren. Even later kwam ook een bekende van hem erbij. De twee gedroegen zich erg recalcitrant en beledigde de politiebikers en werden hierop aangehouden. De beledigde politieman heeft aangifte gedaan. De verdachten zijn na verhoor met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Motorrijder gewond bij ongeval

WOUWSE PLANTAGE: Een 42-jarige vrouw uit Wouwse Plantage reed op zaterdagochtend over de Westelaarsestraat in de richting van de Plantagebaan. Bij de kruising zag zij een motorrijder, die van links kwam, over het hoofd en er ontstond een aanrijding. De motorrijder (gegevens onbekend) kwam ten val. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn letsel is onbekend.

Man aangehouden met 500 gram softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op zaterdagavond een 32-jarige man uit Antwerpen aan in het Hof van Sulzbach. Het team Courage van de politie controleerde de man in zijn auto en rook een sterke henneplucht. In de auto is 500 gram hennep gevonden. Ook had de man een groot geldbedrag in bezit. De automobilist is aangehouden en verhoord. Hij is met een proces-verbaal in de loop van de avond in vrijheid gesteld. De drugs en het geld zijn in beslag genomen.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

ROOSENDAAL: Op zaterdagavond gebeurde er tegen 20.30 uur een ongeval aan de Van Beethovenlaan. Een 36-jarige man uit Roosendaal stond voor een stoplicht te wachten, toen het licht op groen sprong. Hij trok te vroeg op en botste hierdoor tegen de auto voor hem aan., De politie nam de man een blaastest af. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 1210 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 16 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na huiselijk geweld

HALSTEREN: De politie hield op zaterdagavond een 43-jarige man aan in zijn woning in Halsteren. De man zou even tevoren zijn 35-jarige vrouw hebben mishandeld. De man zou de vrouw onder andere een kopstoot hebben gegeven en een aantal klappen. Ze had hierdoor letsel aan haar oog en raakte meerdere malen buiten bewustzijn. De vrouw was de woning uit gevlucht en had de politie gealarmeerd. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. Het slachtoffer is onder behandeling van een arts gesteld. Van haar zal later aangifte worden opgenomen.

Team Courage houdt mannen aan voor bezit softdrugs

ROOSENDAAL: De politie hield op zaterdagavond twee personen aan op het Stationsplein voor drugsbezit. Het team Courage zag al eerder twee mannen lopen. Men dacht dat de mannen vermoedelijk in bezit waren van verdovende middelen. De twee zijn aangesproken op het Stationsplein. Hier bleek dat zij 75 gram softdrugs bij zich hadden. De 25-jarige man en de 26-jarige man, beide inwoners van Belgie, zijn aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. Na verhoor zijn de twee in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden na uitschrijven bekeuring

KRUISLAND: De politie zag op zondag even na middernacht een auto staan op het trottoir aan de Langeweg. De auto versperde de gehele stoep en daarom is besloten te bekeuring. Een 40-jarige vrouw uit Kruisland kwam kijken en deelde mede dat zij eigenaresse was van de auto. Haar werd een bekeuring aangezegd. Hierop riep ze er een 55-jarige man uit Roosendaal bij. Deze man bemoeide zich met het bekeuren. Hem werd meerdere malen verzocht zich te verwijderen. Hij voldeed hier niet aan en is aangehouden. De vrouw beledigde de politiemensen vervolgens ernstig en is ook aangehouden.
Tegen de twee zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee aangiften na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Op zondag omstreeks 03.15 uur liepen 18-jarige vrouw en een 25-jarige man uit Bergen op Zoom in de Molstraat, toen zij door twee mannen werden beledigd en bedriegd. Toen de 18-jarige vrouw hier iets van zei renden de mannen weg. Toen de twee hun fietsen hadden gepakt en in de Hooghuisstraat fietsten, kwamen ze de mannen wederom tegen. Weer werd er gescholden en de fietsers stapten af om hen aan te spreken. De 18-jarige vrouw werd meerdere malen in het gezicht geslagen en liep een bloedneus op. Ook de 25-jarige man is mishandeld. Er ontstond een vechtpartij. Toen er een buurtbewoner langs kwam lopen zijn de mannen gevlucht.
Van de slachtoffers is aangifte opgenomen.

Man aangehouden na bedreiging

ROOSENDAAL: De politie hield op zondag om 08.45 uur een 24-jarige man uit Roosendaal aan. Een getuige meldde dat er een verward persoon op straat stond. Hij was erg agressief. De politie zag in de omgeving van de Stoopstraat een vernielde auto aan. Even later zag men een man, die in bezit was van een draadtang. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Buurtbewoners meldden dat de man meerdere mensen ernstig zou hebben bedreigd. Hierop is de man aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt het verband tussen de verdachte en de vernieling.

Auteur: Inge Rijgersberg