Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten weekend van 14 en 15 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 15-04-2007

Jonge berovers

Purmerend, 13 april 2007,

De politie heeft een drietal jongens van 15,16 en 18 jaar aangehouden op verdenking van beroving van een 14-jarige plaatsgenoot. De 14-jarige Purmerender werd vrijdag 6 april beroofd van zijn mobiele telefoon door een aantal jongens. Hiervan werd geen aangifte gedaan. Een week later belde de vader van het slachtoffer met de politie dat een van de berovers was herkend en zich op de Spinnekop bevond. De politie kwam ter plaatse en nam de jongen mee voor verhoor. Zaterdag 14 april werden twee andere jongens aangehouden. De politie onderzoekt of ze in verband kunnen worden gebracht met eerdere berovingen in Purmerend. Ze zijn na verhoor in een cel opgesloten.

Afperser aangehouden

Zaandam, 14 april 2007, 01:15 uur

Een 18-jarige Zaandammer is aangehouden op verdenking van afpersing van een 19-jarige plaatsgenoot. De 19-jarige Zaandammer zou half maart de vriendin van de 18-jarige Zaandammer hebben aangesproken. Sindsdien zou hij zijn bedreigd en zou er mondeling en telefonisch geld van hem zijn geëist, dat hij echter niet gaf aan de vermeende afperser. Vijf april lukte het de verdachte wél om de jongen wat afhandig te maken. Beide betrokkenen kwamen elkaar tegen in het verkeer en de 18-jarige sneed de ander af en blokkeerde de weg met zijn voertuig. Hij zou vervolgens de jongen met zijn vuist hebben geslagen en onder bedreiging van een mes moest de jongen zijn gouden ketting afgeven. De politie startte een onderzoek dat in een stroomversnelling kwam toen de verdachte tijdens een verkeerscontrole aangehouden werd. Gegevens werden vergeleken en de jongen is na verhoor ingesloten. In zijn auto werd een mes aangetroffen dat in beslag is genomen.

Vrouw in boeien na spugen tegen agent

Zaandam, 14 april 2007, 00:05 uur

Een 27-jarige Zaandamse is aangehouden op de Dam nadat ze agenten beledigde en een politiemedewerker in het gezicht spuugde. De vrouw werd aangesproken door surveillerende agenten omdat ze een reclamebord omvertrapte. Ze werd verzocht het bord weer overeind te zetten. Ze begon de agenten uit te schelden die haar daarom aanhielden en haar in eerste instantie ongeboeid meenamen naar het bureau. Maar vervolgens spuugde ze een van de agenten in het gezicht. De Zaandamse werd met gepast geweld naar de grond gebracht en kreeg transportboeien om. Onderweg naar het bureau wees een portier haar nog aan als verdachte van een mishandeling van een klant eerder op de avond. De agent heeft aangifte gedaan tegen de vrouw. Er is proces-verbaal opgemaakt en ze heeft de nacht in een cel doorgebracht.

Hennepplantage gevonden

Zaandam, 13 april 2007, 14:24 uur

In een pand aan de Prof. Struijckenstraat is een kleine hennepplantage aangetroffen en ontmanteld. Er werd in twee kamers gekweekt. De ene kweekkamer telde 70 planten, de andere 52 planten. Er was zeer recentelijk geoogst. Alle goederen worden vernietigd.

Burenruzie

Purmerend, 14 april 2007, 15:34 uur

Een 38-jarige vrouw is aangehouden op verdenking van bedreiging van haar 40-jarige buurman. De kinderen van de vrouw speelden in de tuin en trapten met hun bal herhaaldelijk tegen de schutting van de buurman. Na zo'n twintig minuten sprak de buurman de kinderen aan op een naar zijn zeggen rustige manier. Hij ging hierbij op een bankje staan zodat hij over de schutting heen kon praten. De buurvrouw vond dat hij tegen haar kinderen schreeuwde en pakte een mes. Ze zou hiermee geen stekende bewegingen hebben gemaakt richting de man, maar de politie werd er wel bij gehaald. De vrouw is aangehouden en ook is de buurman meegeweest naar het bureau voor verhoor.

Bromfietsdieven

Koog aan de Zaan, 14 april 2007, 14:38 uur

Op de Guisweg zijn drie jonge verdachten aangehouden op verdenking van diefstal van een snorfiets. Agenten zagen de drie personen op de snorfiets rijden, waarvan het kenteken ontbrak. Het drietal werd staande gehouden. Uit de systemen van de politie bleek dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De twee jongens en meisje in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar beweerden de bromfiets twee dagen geleden gevonden te hebben. De eerste dag hadden ze al een ongeluk met de bromfiets gehad. Ze hadden het meisje met de snorfiets voortgetrokken maar ze kwam met haar fiets ten val. Als gevolg daarvan was een slag in de fiets van het meisje gekomen. Op het wiel te kunnen vervangen hadden ze op het station Koog-Zaandijk een wiel van een andere fiets ontvreemd. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

Purmerend, 14 april 2007, 18:01 uur

In een woning aan de Suze Groenewegstraat is een 31-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 19-jarige vriendin. De politie werd gebeld nadat iemand de vrouw op het balkon had zien staan met een baby in haar armen, roepend om hulp. De man zou haar meerdere keren met zijn vuist in haar gezicht hebben geslagen en hebben bedreigd met een mes. De agenten hielden de man, die vermoedelijk onder invloed van alcohol was, aan en sloten hem op in de cel.