Australian Homemade opent ijsseizoen in Amsterdam

15.04.2007 / 19:02 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Australian homemade

Australian homemade

Op zaterdag 14 april 2007 heeft Australian Homemade op spectaculaire wijze het nieuwe ijsseizoen geopend. Op het Spuiplein in Amsterdam vond een ijssculpturen wedstrijd plaats waarbij tien studenten met elkaar de strijd aangingen om de mooiste ijssculptuur te maken. De opening van het ijsseizoen was een succes, want door het mooie weer waren er veel toeschouwers en werd er volop genoten van een lekker ijsje.

IJssculpturen wedstrijd

Voor de door Australian Homemade georganiseerde ijssculpturen wedstrijd kregen tien studenten de opdracht om een ijssculptuur te maken. De studenten moesten hun sculptuur baseren op de onderwerpen wereldcontinenten, natuur of ijs.

In twee sessies van ruim twee uur werden, met behulp van boren, beitels, zagen en strijkijzers, in totaal tien ijssculpturen gemaakt. Uiteindelijk werd Sander van Heerden tot winnaar uitgeroepen van de wedstrijd. Hij gaf zijn eigen interpretatie aan het onderwerp natuur en maakte een goed functionerende citruspers. De tweede en derde plaats waren voor Ferdinand Delcker (Appel met twee gezichten) en Micky (Kangaroe)

Naast de ijssculpturen wedstrijd werd er door de Belgische kunstenaar/artiest Kim de Ruysscher een enorme ijssculptuur van een ijsbeer gemaakt. Het warme weer zorgde ervoor dat deze ijsbeer heel langzaam smolt, iets wat in werkelijkheid voor het leefgebied van de ijsbeer niet mag gebeuren.

Flavours of the World

Door middel van dit evenement gaf Australian Homemade niet alleen het startsein voor het ijsseizoen, maar ook voor de campagne Flavours of the World, waarbij een geldbedrag wordt ingezameld dat gedoneerd zal worden aan het IFAW (International Fund for Animal Welfare, www.ifaw.nl) Zij zal deze donatie in gaan zetten voor projecten ter bescherming van de ijsbeer en haar leefomgeving, veroorzaakt door onder andere de gevolgen van de opwarming van de aarde.

In het ijsseizoen 2007, van april t/m september, zal in de winkels van Australian Homemade elke maand een nieuwe smaak ijs worden gevoerd die in het teken staat van één van de zeven continenten die de wereld rijk is. Een deel van de opbrengst van deze smaken wordt geschonken aan het IFAW. Australian Homemade staat voor natuurlijke en pure producten en vindt het belangrijk om wat voor de natuur te doen. Zij wil de natuur de natuur houden en daar is de steun aan de ijsbeer een eerste aanzet voor.

Australian Homemade

In verschillende landen wordt de Australian Homemade formule uitgerold door geselecteerde en ervaren master franchise partners. Momenteel zijn er meer dan 75 Australian Homemade winkels in onder meer Antigua, Australië, België, Duitsland, Spanje, Jordanië, Koeweit, Nederland, de United Kingdom en de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de Australian Homemade formule in de komende jaren uitgroeien tot meer dan 300 winkels wereldwijd.

Australian Homemade gebruikt in haar producten louter natuurlijke ingrediënten. Dat betekent dat er geen chemische of kunstmatige smaak-, geur- of kleurstoffen gebruikt worden. De Australian Homemade winkels zijn trendy en hebben een duidelijk herkenbare stijl. In de winkels wordt het ijs voor de ogen van de klant vers bereid.

Bezoek ook de website: www.australianhomemade.com.

Voor verdere inlichtingen en beeldmateriaal:
Australian Homemade International B.V.
St. Canisiussingel 26b
6511 TJ Nijmegen
Contactpersoon: Bastian Lamers
E-mail: bastian@australianhomemade.com
Telefoon: 024-3650799