Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Spectaculaire overwinning voor tweespanrijdster Van Tergouw

15/04/2007

Het nieuwe menseizoen is uitstekend van start gegaan voor tweespanrijdster Mieke van Tergouw. In het Limburgse Horst gaf de oud-wereldkampioene met haar jonge veelbelovende span de zware concurrentie het nakijken en eiste de overwinning voor zich op. Van Tergouw legt hiermee een uitstekende basis voor haar kwalificatie voor het Wereldkampioenschap, dat begin september wordt gehouden in het Poolse Warka.

Het jurycorps, waaronder een internationaal jurylid, beloonde Van Tergouw's dressuurproef met een recordscore van 34 punten, waarmee de menster uit Epse de basis legde voor haar eindzege: "Ik reed in Horst mijn nieuwe tweespan, Talos en Lord Sinclair, voor het eerst op het hoogste nationale niveau. Ik had niet verwacht dat het gelijk zo goed zou gaan met deze jonge paarden. Alle juryleden waren het over eens dat het de beste proef was en dat deed me heel erg goed. Dit jonge span heeft heel veel talent in zich, dat hebben ze dit weekend bewezen."

In de vaardigheid tikte de organisatrice van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn er twee balletjes af, maar dit stond haar leiding in het tussenklassement niet in de weg. Met maar liefst 30 seconden voorsprong op haar concurrenten Tom Engbers, Riny Rutjens en Saskia van Heesch ging Van Tergouw de marathon in. Talos werd in de marathon ingespannen naast de ervaren Kosmo, die als leermeester fungeerde voor de jonge Manno. "In de marathon kan ik merken dat het Talos nog aan ervaring ontbreekt, maar ik ben er van overtuigd dat dit de komende wedstrijden alleen maar beter zal gaan."

Naast het feit dat Van Tergouw de wedstrijd op haar naam schreef bereikte ze ook dat haar paarden nu voldoen aan de eisen van de internationale hippische sportfederatie FEI om deel te kunnen nemen aan het Wereldkampioenschap.

Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2007/NED/HORST/