Paul van Splunteren: net geen punten in Porsche Supercup Bahrein

Bahrein - Paul van Splunteren is tijdens het eerste raceweekend van de Porsche Supercup net buiten de punten gefinisht. De 49-jarige coureur uit Vught eindigde op het bloedhete circuit van Bahrein zaterdag als 17de en zondag als 19de. ,,Ik weet nu waarom ze de Porsche Supercup de zwaarst bevochten merkencup ter wereld noemen. Wat een ontzettend hoog niveau is dit!''

Met meer dan twintig jaar ervaring weet Paul van Splunteren wel wat autosport is. Maar dat zelfs de racende eigenaar van Porsche Eindhoven nog wel eens verbaasd wordt, bleek dit weekend in de woestijn van Bahrein.

Enorme shock

,,Ik wist dat de Porsche Supercup van hoog niveau zou zijn, maar dit slaat alles'', vertelde Van Splunteren vanmiddag. ,,Als je bedenkt dat ik dit weekend debuteerde in deze klasse en nog nooit op dit circuit had gereden, vond ik dat ik een uitstekende kwalificatie had gereden. Ik gaf immers maar 1,6 seconden toe op de pole-position van Uwe Alzen. Toen ik zag dat ik met deze tijd toch pas als 25ste mocht starten, was dat een enorme shock. Dat geeft gewoon aan dat er hier een heleboel lui rondrijden die ongelooflijk hard gaan.''

Prima race

Van de eerste schrik bekomen, reed Van Splunteren zaterdag een prima eerste race. Door goed om een tweetal crashsituaties heen te rijden, stuurde de zakenman zich naar plaats vijftien. ,,Aangezien die plek recht geeft op een kampioenschapspunt, was het mijn doel om minimaal als vijftiende te finishen. Maar helaas ben ik in de slotfase nog door twee concurrenten opgegeten. Jammer.''

Snel groepje

In de tweede race, verreden op zondag, werkte Van Splunteren zich wederom prima op. ,,Ik startte als 23ste en kwam in een snel groepje, met onder meer Sebastiaan Bleekemolen, terecht dat mooi naar voren reed. Weer lag ik 15de, toen ik moest uitwijken voor een gespinde bolide voor me. Dat kostte me helaas twee plaatsen en was ik het contact met de rappe jongens kwijt.''
Vervolgens is Van Splunteren nog een keer aangereden door een te wild rijdende tegenstander, hetgeen hem weer twee posities scheelde. ,,Zonde, want de snelheid zat er aardig in. Met een beetje meer geluk eindig ik in de buurt van de toptien.''

HSF Porsche Eindhoven

Simon Frederiks, die met Van Splunteren het Team HSF Porsche Eindhoven vormt, finishte de twee races als 20ste en 21ste. In totaal deden 29 coureurs mee. Uwe Alzen was de grote man van het eerste weekend. Na een tweede plaats op zaterdag, won de Duitser een dag later. Damien Faulkner (Ierland) was in race 1 de snelste en werd in de tweede heat als derde afgevlagd.

Zes Nederlanders

In totaal reden er zes Nederlanders mee op het asfalt van Sakhir. Naast Van Splunteren en Frederiks kwamen ook Patrick Huisman (achtste in race 1, uitgevallen in manche 2), Sebastiaan Bleekemolen (11de, 9de), Robert van den Berg (15de, 18de) en Michael Bleekemolen (19de, 20ste) in actie.

Half mei is het volgende raceweekend in de Porsche Supercup. Barcelona is de plaats van handeling. ,,Dan hoop ik toch in de eerste helft van het deelnemersveld te kunnen meerijden'', besluit Van Splunteren. ,,Om goed voorbereid te zijn, ga ik begin mei nog een dag testen.''

Bahrein, Porsche Supercup.
Zaterdag 14 april 2007, eerste race :

1. D. Faulkner (Ier), 12 ronden in 25 minuten, 25,505 seconden (gem. snelheid 152,679 km/uur),