Ingezonden persbericht

DHL verzorgt wereldwijde reserveonderdelendistributie voor Vanderlande Industries

Veghel, 16 april 2007 - Logistieke dienstverlener DHL Exel Supply Chain wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van reserveonderdelen van Vanderlande Industries, actief op de markten voor sorteersystemen en bagageafhandeling. De samenwerking is bedoeld om het serviceniveau van Vanderlande Industries verder te verbeteren en de distributiekosten van reserveonderdelen terug te brengen.

De centrale voorraad van reserveonderdelen is inmiddels ondergebracht in een magazijn van DHL in Veghel, nabij het hoofdkantoor van Vanderlande Industries. Vanuit dit centrale magazijn, dat 24 uur per dag is geopend voor spoedgevallen, verzorgt DHL alle activiteiten variërend van goederenontvangst, labelling, verpakking, verzendklaar maken inclusief verzenddocumenten tot verzending naar meer dan 1.100 klanten in 83 landen. Daarbij gaat het om zo'n 20.000 orderregels per jaar.

"Service vormt een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsactiviteiten", zegt Harold Bol, Supply Chain Manager Services bij Vanderlande Industries. "Om de accuratesse en de snelheid van levering van reserveonderdelen verder te verbeteren, was het van belang dat de logistiek van onderdelen voor nieuwe systemen werd gescheiden van de reserveonderdelenlogistiek. Voor DHL is dit een kernactiviteit. De samenwerking biedt de garantie dat de reserveonderdelen op tijd op de plaats van bestemming zijn en zorgt bovendien voor lagere transportkosten."

Business Development Manager Jan van Beuningen, die namens DHL de contractbesprekingen voerde: "Omdat we gebruik maken van een wereldwijd netwerk met sterke locale aanwezigheid, kunnen we klanten als Vanderlande, die over de hele wereld actief zijn, vaak zeer gunstige tarieven bieden en toch een volledig op maat gesneden oplossing. Het contract voorziet in de mogelijkheid om op termijn in de nabijheid van grote projecten van VanderLande Industries een aantal strategisch gelegen onderdelencentra te openen."

-einde bericht-

Over DHL
DHL is de wereldwijde marktleider op het gebied van internationale expressdiensten en logistieke diensten en is specialist in het leveren van innovatieve en op maat gemaakte oplossingen vanuit één bron.
DHL biedt deskundigheid op het gebied van express-, lucht- en zeevracht, landtransport, contractlogistieke oplossingen en internationale postdiensten. Deze deskundigheid wordt gecombineerd met een wereldwijde dekking en een grondige kennis van de lokale markten. Wereldwijd verbindt het internationale netwerk van DHL meer dan 220 landen en staatsgebieden met elkaar. 285.000 medewerkers zijn gemotiveerd om snelle en betrouwbare diensten te leveren die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net. De groep had in 2006 een omzet van meer dan 60 miljard euro.

DHL is een merk van Deutsche Post World Net.

Over Vanderlande Industries

Vanderlande Industries levert geautomatiseerde material handling systemen en daaraan gerelateerde services. De focus ligt hierbij op het verbeteren van de business processen van haar klanten en het versterken van hun concurrentiepositie.

De onderneming is actief in de markten voor bagageafhandeling op luchthavens, distributiecentra en sorteersystemen voor expresse pakketdiensten.

Vanderlande Industries implementeert material handling systemen van zeer diverse omvang, van vele lokale distributiecentra, luchthavens en sorteercentra tot 's werelds grootste installaties. De onderneming behoort tot de top 5 wereldwijd in haar vakgebied en in bagageafhandeling zelfs tot de top 3.

In alle gevallen ligt de nadruk op een nauwe samenwerking met de klant vanaf de eerste analyse van de onderliggende business processen tot en met ondersteuning tijdens de gehele levenscyclus.

Om dit te bereiken beschikt de onderneming over kerncompetenties in alle relevante disciplines, van systeemconcept en engineering via supply chain management en productie tot IT, systeemintegratie, projectmanagement en continue service en klantenondersteuning. De onderneming heeft 1.345 medewerkers in dienst, waarvan ruim 50% met een HBO of universitaire opleiding.

Vanderlande Industries is wereldwijd actief met eigen vestigingen in alle belangrijke regio's in de wereld. De onderneming heeft eigen vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, de Volksrepubliek China, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten van Amerika. Deze "Customer Centres" zijn verantwoordelijk voor alle belangrijke business functies en het onderhouden van de contacten met klanten.

Noot voor de redactie,