POLSBLESSURE HINDERT GOED RESULTAAT JUNIOR STROUS OP LONG BEACH

LONG BEACH (California), 15 APRIL 2007 - In de tweede ronde van de Champ Car Atlantic Series heeft Junior Strous op het stratencircuit van Long Beach een dertiende plaats behaald. De rijder van Condor Motorsports verbeet gedurende de 31 ronden tellende race de hevige pijnen aan zijn rechterpols en bracht zijn wagen als dertiende aan de finish. Een knappe prestatie van de Nederlander die zich vanuit het achterveld omhoog wist te werken. Veel tijd om te herstellen van zijn blessure heeft Junior echter niet. Over slechts een week wordt op het circuit van Houston alweer de derde ronde van de Champcar Atlantics gereden.

Door een crash in de eerste kwalificatiesessie op Long Beach, begon het Champcar Atlantic weekend slecht voor Strous. De Wassenaarder kwam tien minuten voor het einde van de sessie door een probleem met het differentieel hard in aanraking met de bandenstapels en viel hierdoor terug naar de elfde plaats. De 20-jarige coureur blesseerde zich hierbij aan zijn rechterpols. Strous kon gelukkig wel gewoon aan de tweede kwalificatie van zaterdag deelnemen. Met de nodige pijnstillers wist hij zijn snelste tijd flink aan te scherpen en belandde uiteindelijk op de negende plaats met een tijd van 1:16.582. Om zijn pols zoveel mogelijk rust te gunnen, nam hij op zondag niet deel aan de warming-up. Wel ging Junior Strous gewoon van start in de race van zondag.

In de race kwam Strous goed uit de startblokken. Hij wist twee posities op te rukken, totdat hij niet kon terugschakelen. De wagen begon hierdoor te haperen waardoor Strous onfortuinlijk terugviel naar de 22e plaats in het algemeen klassement. Met veel pijn en moeite probeerde hij zich in het middenveld aan te klampen en schoof ronde na ronde een aantal posities naar voren. In de 28e ronde lag de rijder met startnummer 16 alweer op de veertiende stek. Strous pakte in de slotminuten nog een positie en kwam na ruim 46 uiteindelijk als dertiende over de meet.

JUNIOR STROUS: "Ik heb dit weekend verschrikkelijk moeten afgezien. Mijn pols is zwaar geblesseerd en ik heb veel pijnstillers genomen om de pijn in de tweede kwalificatie en de race te verzachten. Ik kwam hier op Long Beach voor een goed resultaat, maar toen ik me eenmaal blesseerde zag ik een top vijf finish snel in rook opgaan. Door de hevige pijn heb ik bewust de warming-up van vandaag overgeslagen om mijn pols wat rust te gunnen. In de race waren de pijnstillers snel uitgewerkt en heb ik op mijn tandvlees de finish gehaald. Ik had in de openingsfase nog hoop op een goed eindresultaat, maar de schakelpook werkte niet waardoor ik uiteindelijk veel posities heb verloren. In de resterende ronden heb ik nog veel goed kunnen maken en kwam als dertiende aan de finish. Ik ga morgen weer naar de dokter om te kijken wat we eraan kunnen doen. Daarna zal ik gewoon afreizen naar Houston voor de volgende race. Ik hoop dat ik daar met minder pijn aan het raceweekend kan beginnen."

Resultaten Champ Car Atlantic, Long Beach, Californië, USA (zondag, 15 april 2007):
01. Raphael Matos, Sierra Sierra Enterprises, 46:29.978