LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

maandag 16 april 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentator Pieter Hilhorst en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Jaap van Duin - De hoofdgast van vanavond is oud Robeco-topman Jaap van Duin. Hij schreef het boek 'De groei voorbij', over de economische toekomst van Nederland na de 'booming nineties'. In Desmet Live geeft hij zijn visie op een duurzame economie. Volgens hem kan Nederland de komende twintig jaar weinig economische groei meer verwachten. De reden is dat we nu te kampen hebben met vergrijzing, verzadiging en de concurrentie van nieuwe landen. Een duurzame economie is de oplossing, maar is Nederland daartoe bereid? Daarnaast vertelt van Duin o.a. over hedgefondsen en equity firma's waar de Tweede kamer deze week hoorzittingen over houdt.

Vincent van den Berg - Ook te gast is Vincent van den Berg van de Utrechtse theatergroep 't Barre Land. Pieter praat met hem over het project 'Snijzaal 2007'. Vanaf maart tot juni is het monumentale pand op het Utrechtse Veeartsenij-terrein atelier, podium en open huis. Bij Desmet Live vertelt hij over de verschillende voorstellingen die in de Snijzaal opgevoerd zullen worden.

De invloed van lobbyen in Brussel- Erik Wesselius werkt voor Corporate Europe Observatory (CEO). Op woensdag 18 april geeft CEO een tour met toelichting door Brussel langs alle lobbygroepen en denktanks die de klimaatmaatregelen van de EU vaak afzwakken. Het is nauwelijks bekend wat voor bedrijven en andere belanghebbenden achter deze lobbygroepen en denktanks zitten. Het doel van de rondleiding is om de lobbywereld in Brussel transparant te maken, zoals in de VS. In Europa is daar nog geen sprake van, en de CEO wil daar verandering in brengen.

Vaste onderdelen:

Chef Goede Doelen - Esther Jacobs bespreekt nieuwtjes uit de wereld van de Goede Doelen.

Mensen in het Nieuws - In de rubriek 'Mensen in het Nieuws' geeft Michiel Romeijn zijn eigenzinnige visie op het nieuws.

De Eerste Bladzijde - In de rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - Het live-optreden is dit keer van Brown Feather Sparrow. De band werd in1999 gevormd rond singer/songwriter Lydia Wever. Haar muziek kan omschreven worden als sfeerrijke poeziepop, waar de invloeden van The Sundays, Rosie Thomas en Ida duidelijk in te herkennen zijn.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT