Ingezonden persbericht


LaCie introduceert 26-inch breedbeeld-lcd met ondersteuning voor AdobeRGB


* Ideale werkomstandigheden dankzij breed formaat, grote diagonaal en kleurechte weergave

Amsterdam, 16 april 2007 - LACie lanceert zijn eerste breedbeeld-lcd-monitor, de LaCie 526. Deze nieuwe 25,5-inch monitor uit de 500-reeks is bij uitstek geschikt voor het bewerken van digitale foto's en voor prepress, CAS, videobewerking en creatief ontwerpen. LaCie heeft voor deze monitor gebruikgemaakt van de beste lcd-technologie en geavanceerde kalibreermiddelen. Daarmee is de LaCie 526 het ideale beeldscherm voor (semi)professioneel gebruik waarbij kleurechtheid noodzakelijk is.

"De LaCie 526 Monitor is een professioneel hulpmiddel dat kleuren perfect weergeeft", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Het brede gamma en gestabiliseerde beeld zorgen ervoor dat de kleuren op het scherm de realiteit weerspiegelen. Zo kunnen gebruikers van deze monitor zeker zijn dat het eindresultaat van hun bewerking uiterst nauwkeurig is."

De LaCie 526 Monitor gebruikt een breed 25,5-inch H-IPS panel met 1920x1200 resolutie voor de weergave van twee A4-pagina's op ware grootte. Daarnaast is er nog voldoende ruimte over voor werkbalken en paletten. Het brede gamma ondersteunt 95% AdobeRGB en 98,5% ISO-gelaagde kleurruimte, waardoor vastgelegde, weergegeven en afgedrukte kleuren maximaal overeenkomen. Het geïntegreerde circuit heeft een 12-bit 'Look Up Table' (LUT) en 16-bit verwerking voor een zachte weergave van kleurschakeringen.

Elke LaCie 526 Monitor wordt individueel gemeten en gecorrigeerd in de fabriek, waardoor maximale kwaliteit is gegarandeerd. Een ingebedde sensor (ColorKeeper) analyseert en stabiliseert het resultaat en verlaagt tevens de opwarmtijd. On-board knoppen bieden snel toegang tot deze twee functies en tot andere geavanceerde kleurinstellingen.

De meegeleverde software blue eye pro van LaCie biedt mogelijkheden voor hardwarekalibratie met één muisklik. Ervaren gebruikers die een nog nauwkeurigere afstemming wensen, beschikken over een uitgebreide set van tools, onder andere voor handmatige fijnafstemming van witpunten, Test & Report om profielnauwkeurigheid te controleren en profielschakeling zonder opnieuw te kalibreren. Gebruikers kunnen ook een snelle Ambient Light Analysis uitvoeren. Deze functionaliteit analyseert het omgevingslicht en past de instellingen daarop aan.

De LaCie 526 Monitor wordt geleverd met easyHood, een monitorkap uit één stuk met antireflecterende zwart fluwelen stof om glans te verminderen in lichte werkomgevingen. Kabels zijn achter de ergonomische voet weg te werken. Deze voet is op elke gewenste manier in te stellen.

Beschikbaarheid
De LaCie 526 Monitor is vanaf eind april 2007 verkrijgbaar via het gespecialiseerde LaCie-dealernetwerk. Alle benodigde kabels (VGA, DVI-D, DVI-I), de blue eye pro-kalibreersoftware van LaCie voor Windows®/Mac OS®, easyHood van LaCie en een schermreinigingskit worden meegeleverd.

Ingezonden persbericht