Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 16-04-2007

Rijden onder invloed

UTRECHT Op de Westerkade heeft de politie zondagavond een 28-jarige Utrechter aangehouden voor rijden onder invloed. Omstreeks 23.00 uur trok de automobilist de aandacht van de politie door zeer sloom rijgedrag. Agenten lieten hem stoppen en tijdens het aanspreken viel op dat de man niet erg helder uit zijn ogen keek en meermalen al zijn zakken moest nazoeken naar zijn rijbewijs. De bijrijder had wiet en verpakkingen met vermoedelijk andere verdovende middelen naast zich liggen. Daarop werd de bestuurder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. Op het bureau is van hem een bloedproef afgenomen. Darna mocht hij weer gaan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT Twee mannen uit Utrecht, 22 en 25 jaar, zijn in de nacht van zondag op maandag op heterdaad aangehouden voor inbraak in een bedrijfspand aan de Fivelingo. Omstreeks 03.45 uur kreeg de politie een melding van de inbraak. Agenten gingen er op af en zagen de 22-jarige man op een scooter stappen. Hij werd aangehouden. In zijn buurt stonden diverse spullen, waaronder twee beeldschermen en een computer. Terwijl ze bezig waren, zagen de agenten een andere verdachte uit het pand komen en wegrennen. Agenten gingen er achteraan. Uiteindelijk troffen zij de verdachte aan onder een brug op het Zwarte Woud. De mannen zijn ingesloten voor verhoor.

Aanrijding met gewonden

UTRECHT Een 29-jarige automobilist uit Roermond en zijn passagier, een 40-jarige Utrechter, zijn zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Vondellaan en de Bleekstraat. De bestuurder zat licht bekneld en moest worden bevrijd door de brandweer.

De aanrijding vond plaats omstreeks 21.40 en daarbij waren twee personenautos betrokken. De andere auto werd bestuurd door een 52-jarige man uit Montfoort. Deze kwam vanuit de richting van de Baden Powellweg en wilde rechtdoor rijden richting de Vondellaan. Rechts van heem reed een stadsbus, die rechtsaf wilde slaan, de Bleekstraat in. Daardoor zag de Montfoorter niet dat vanuit de Bleekstraat een auto aan kwam rijden.

Deze reed naar zijn zeggen met hoge snelheid, een verhaal dat door een getuige werd bevestigd. De inzittende van deze auto raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Onbekend is welk letsel zij hebben opgelopen. De Vondellaan is enige tijd afgesloten geweest voor busverkeer ten behoeve van het onderzoek door de politie. Het onderzoek wordt nog voortgezet.

Vlam in de pan

UTRECHT Een 43-jarige Utrechter heeft zondagmiddag brandwonden opgelopen in zijn gezicht in zijn woning aan de Gansenhoeflaan. Omstreeks 17.20 uur kreeg de politie een melding van een ontploffing. Buiten de woning troffen agenten de bewoner aan. Ambulancepersoneel brachten hem naar het UMC. Onderzoek van de brandweer wees uit dat het slachtoffer vermoedelijk een vlam in de pan had gehad, en dit met water heeft willen blussen waardoor ene steekvlam ontstond.

Kind loopt tegen auto

UTRECHT Een jongetje van 6 jaar uit Utrecht is zondagavond gewond geraakt toen hij plotseling vanachter een container de straat oprende. Het ongeval gebeurde op de Rooseveltlaan, omstreeks 20.10 uur. Een auto, bestuurd door een 26-jarige Utrechter, kon hem niet meer ontwijken. Het jongetje is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man met rolstoel onder bus

UTRECHT Op de Bleekstraat is een 41-jarige Utrechter in de nacht van zondag op maandag met zijn elektrische rolstoel onder een bus gekomen. De man reed omstreeks 00.10 uur over het fietspad van de Bleekstraat. Een verkeersregelaar, die vanwege een eerder ongeval op de Vondellaan het verkeer stond te regelen, gaf hem een stopteken, waaraan hij leek te doen. Op dat moment zwaaide de verkeersregelaar een stadsbus op. Terwijl de bus optrok, stak de Utrechter plotseling over. De verkeersregelaar probeerde hem nog te waarschuwen, maar dat bleek tevergeefs. De man werd met zijn rolstoel omver gereden en kwam met zijn hoofd tegen het wegdek. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.