Ingezonden persbericht


Nederlandse kinderen en jongeren doen deze zomer vrijwilligerswerk in een weeshuis in Nepal.

Deze zomer gaat een groep Nederlandse kinderen en jongeren in de leeftijd van circa 14 t/m 18 jaar twee weken naar Nepal om daar vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis. In het weeshuis verblijven Nepalese weeskinderen van 8 t/m 12 jaar. De Nederlandse jongeren helpen tijdens hun, door henzelf betaalde, vrijwilligersvakantie mee met het verder afbouwen van het weeshuis, het maken van muurschilderingen en het schoonmaken van de buurt. Ook geven ze een keer les en organiseren ze een dagje uit voor de kinderen. Tijdens deze vakantie gaan er ook jongeren mee die in Nederland in een tehuis wonen, om op deze manier hun eigen ervaringen te delen en de verschillen en overeenkomsten te zien. Een uniek project.

Deze vrijwilligersvakantie wordt georganiseerd door Simbo. Simbo is een reisorganisatie die vakanties organiseert speciaal voor kinderen en jongeren. Hoewel deze zomer ook weer veel jongeren richting Renesse en de Spaanse Costas op vakantie gaan voor strand, zon, zee en uitgaan is de belangstelling voor de vrijwilligersvakanties dit jaar overweldigend. De tijd lijkt definitief voorbij dat jongeren tijdens hun vakantie alleen maar onbezonnen feest willen vieren. Juist de toegevoegde waarde van zo'n vrijwilligerswerkvakantie spreekt veel kinderen en jongeren aan.

Simbo biedt dit jaar meerdere soorten vrijwilligerswerkvakanties aan. Zo is er een vakantie waar jongeren twee weken lang dagelijks meehelpen in een dierenhospitaal in Griekenland. Ze zorgen hier voor de opvang, verzorging en vrijlating van zieke of gewonde dieren. Ook is er een vakantie waar jongeren twee weken meehelpen met de organisatie van een groot popfestival in Tsjechië.


---