Gemeente Rijswijk

Persbericht Team Communicatie no: 0704/5212
datum 16 april 2007

Rijswijk werkt mee aan ondergrondse parkeerwens Hoogvliet supermarkt

De gemeente Rijswijk heeft winkelketen Hoogvliet laten weten positief te staan tegenover hun wens om het parkeren bij de nieuwe vestiging in het winkelcentrum In de Bogaard ondergronds te brengen.

Door het creëren van een ondergrondse verbinding tussen de parkeergarage onder De Terp en de Hoogvliet supermarkt aan de Prins Johan Friso Promenade ontstaan voldoende parkeerplaatsen voor de bezoekers van de supermarkt. De plannen worden door Hoogvliet ontwikkeld in samenwerking met Delta Lloyd Vastgoed, eigenaar van het Hoogvliet pand. Interpolis, eigenaar van De Terp, heeft eveneens medewerking toegezegd.

Bij de inrichting van de supermarkt, die eind februari feestelijk is geopend, is al rekening gehouden met de nog aan te leggen verbinding naar de parkeergarage.

Het college van B&W is van mening dat een goed functionerende supermarkt een positieve uitstraling heeft op dit gedeelte van het winkelcentrum. Verwacht wordt dat Hoogvliet binnenkort een bouwvergunning voor het realiseren van de ondergrondse doorgang bij de gemeente zal aanvragen. Hierna zal een artikel 19 procedure in het kader van de ruimtelijke ordening worden gevolgd zodat vlot met de aanleg van de doorgang kan worden begonnen.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Bram Zekveld team Communicatie Gemeente Rijswijk; telefoon 070-326 18 24 S.v.p. bij correspondentie datum en kenmerk van deze brief vermelden en richten aan: Gemeente Rijswijk, afdeling Persvoorlichting, Postbus 5305, 2280 HH RIJSWIJK

Stadhuis, Bogaardplein 15 Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk Telefoon (070) 326 18 24 Fax (070) 326 18 28 stadhuis@rijswijk.nl www.rijswijk.nl


---- --